Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kb. hány kilométert lehet még...

Kb. hány kilométert lehet még menni az autóval, miután kigyulladt a tankolást jelző lámpa?

Figyelt kérdés
2008. márc. 25. 22:25
 1/8 anonim ***** válasza:
47%
Autótól függ.
2008. márc. 25. 22:39
 2/8 anonim ***** válasza:
93%

A mi Renault Megane-unk kb. 100 kilométert tud még a lámpa kigyulladása után.

Legalábbis ezt olvastam ki a Renault Megane Klub internetes oldalán mások tapasztalataiból.

Ők úgy állapították ezt meg, hogy megnézték a lámpa kigyulladásakor teletankolni az autót mennyi benzin kell, azt pedig alapból tudták, hogy hány literes a tank. A különbség az a benzin, ami még a tankban marad, és amivel gazdálkodni lehet. A fogyasztást meg kb. tudja az ember, ebből már a te autódnál is kijöhet a célszám, ami egyébként - mint az előző válaszoló szűkszavúan megjegyezte - tényleg minden autónál más lehet.

2008. márc. 25. 22:45
 3/8 anonim ***** válasza:
64%

Bár most gonosz leszek, de nem hagyhatom ki: Ha kigyulladt a tankolást jelző lámpa, akkor hamarosan az egész műszerfal is égni fog. Márpedig köztudott tény, hogy egy autó PERCEK alatt ég ki, úgyhogy nem ajánlatos kigyulladt tankolást jelző lámpával egy métert sem menni, hanem eloltani a tüzet-elhagyni a járművet :)

Amúgy ha nem vagyok ilyen szőröződ szívű akkor a gyártók 50-100 km közötti értékre "kalibrálják" a jelzőfény "kigyulladását". (Milyen szép nyelvünk van :) )

2008. márc. 25. 22:53
 4/8 anonim ***** válasza:
91%
a mi 307-k kijelzi kb 100 km-t. ilyenkor figyelem mint a sas a jelzöt. a legjobb hogy egyszer már csak 27 km volt és eltünt nem írta ki tovább, nagyon féltem hogy 5 km-re lévö kútik nem jutok el.
2008. márc. 26. 10:47
 5/8 anonim ***** válasza:
94%
Nekem autószerelők mondták (ez persze nem feltétlenül jelenti, hogy igaz), hogy az autók tartaléka, tehát a "kigyulladási határ" 10liter. Tehát az autó pillanatnyi fogyasztásából kell kiindulni és 10literel kalkulálni.
2008. márc. 26. 19:53
 6/8 anonim ***** válasza:
90%
Nekünk az 1.8tddi focussal még 140-150 km-t lehet menni kivillanás után.
2008. márc. 28. 12:26
 7/8 anonim válasza:
63%
Mi lenne ha megtanulnál olvasni aztán elolvasnád az autót GÉPKÖNYVÉT amiben le van írva?
2008. jún. 30. 21:58
 8/8 anonim válasza:
0%
ha kigyullad akkor el kell olytani
2008. júl. 21. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!