Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Könnyebben megy majd a vezetés...

Könnyebben megy majd a vezetés tanulás ha pár éve aktívan szimulátorozok?

Figyelt kérdés

2 éve szimulátorozok. Van kormányom, meg pedálom is. Szóval az lenne a kérdésem, hogy könnyebben tanul meg e vezetni, ha valaki már régóta szimulátorozik ? Forma1 es profi ligában vagyok és aktívan versenyezek ott. Szóval könnyebben szokom majd meg a kocsi kezelését vagy egész egyszerűen jobban tudom majd kezelni a helyzeteket vagy semmi köze ?

Profi rfactoros forma1 es ligában vagyok. Profi a mod is.

2010. jan. 18. 20:02
1 2
 11/12 anonim válasza:
ártani biztosan nem árt,de azt hogy sokat segítene kétlem
2010. márc. 20. 14:46
 12/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tudom, mit jelent nálad a profi kifejezés, mert elvileg hivatásost értünk alatta, vagyis a profi sportoló, aki fizetést kap érte, tehát ez a megélhetése.

Én az utóbbi 10 évemet szimulátoros hobbimnak szenteltem, eközben szereztem jogosítványt is, és szeretném magam a valós versenyzésben is kipróbálni.

Ha komoly ligában versenyzel, és komolyan veszed (nem driftelsz, hanem precíz, kiszámított vezetéstechnikára törekszel, elemzel, elemzel és elemzel - telemetria), akkor ez egy nagyon egészséges hobbi. De a közúti közlekedés és a versenyeken alkalmazott vezetéstechnika két külön müfaj. Konkrét hatását az autók általános ismeretében fogod érezni, ösztönösen ráérzel a pedál- és kormányhasználatra. Kuplungot meg kell szokd a valóságos környezetben. Javítja a koncentrációs képességedet.

Viszonylag pontos mérleget tudsz felállítani a képességeidet illetöen. Minden szimulátoros balesetedet vetítsd ki a valóságra, és mérlegeld, milyen következményekkel járt volna. Én pl. biztonságos vezetésre törekszem, ritkán vállalok be olyat, amiben nem vagyok 100%-ig biztos, nagyon figyelek az autóm állapotára és a körülöttem levökre. Így lehet az, hogy az utóbbi 3 szezon során 3-4 apró koccanásom volt (inkább súrlódás), és egy kipördülésem. Általában mindig benne voltam a mezöny elsö 10%-ában. Ezzel együtt elégedetlen vagyok a teljesítményemmel. Tudom, hogy kritikus helyzetekben milyen arányban mérem fel jól a szituációt, és mik azok a területek, amikben sokat kell még fejlödnöm.

Ha így tekintesz a szimulátorokra, csak hasznod származik majd belöle. De közutakon minden az orrod elött történik, az autó fizikai méreteinek érzése kulcsszerepet kap. Ez pl. a szimulátorokban picit másként van (nem a perspektivikus látáson keresztül jönnek át a távolságok). Parkolni is meg kell tanulnod ugyanúgy, mint bárki másnak, és nem is biztos, hogy jobban megy majd.

Szerintem, ha igazán akarod érezni a komoly szimulátorozás áldását, akkor látogass ki egy gokart pályára. Azt inkább otthoni terepnek érzed majd.

Bocsi, picit hosszú lett, de késö van már nekem, és ilyenkor csak így megy.:)

2010. márc. 27. 00:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!