Legelső szériás Renault Megane mennyire megbízható?
4 éve van a szüleimnek, ami eddig tönkrement:
-2 lengéscsillapító
-2 torziós rúd
-alapjárati motor
-minden évben 2 kerékcsapágy
-zárbetét a bal első ajtóban
-hátsó ajtók nem nyílnak belülről
-az aktívszéntartály leszakadt a helyéről
-hűtő kilyukadt
-FHP jeladó csatlakozója kontaktos lett, így hol indult, hol nem
Pedig nem is egy betegágyat vettek, mert a megvásárlásakor csak egy csapágy búgott, minden rendben volt vele.
A motorja különben elég erős (1.4 16V) ehhez az autóhoz, a fékei szerintem baromi jók.
Thaliát csinálták a törökök, a Megene az a franciáknál készült. 16 szelepes az első szériásból csak sedanban van, én a 8 szelepeset ismerem, az megbízható. Nálunk 10 év alatt egyszer kellett hátsó kerékcsapágyakat cserélni. Jó autószerelőt kell találni és nem a legolcsóbb, hanem minőségi dolgokat belerakni és akkor meghálálja. A hibalistáról kifelejtettem, hogy a gyári 17 éves motortartó bakokat a két elsőt most cseréltem. Meg lehetett volna oldani 10ezerből is, de az autósboltban az eladó nagyon segítőkész és tudja is hogy mit csinál. Ha a legolcsóbbat kéred, azt is eladja neked, de mindig a legésszerűbbet ajánlja. Én pl. a kettőt 17ezerért vettem, ami már jó minőségű, de lett volna 40ezerért is.
Ha félsz tőle, akkor vegyél F Astrát, az majd igazi rozsdafészek lesz. Ott nem kell tartani az elektromos ablak, tükrök és szervó meghibásodásától, mert a legtöbben nincs, de van helyette rohadó küszöb, sárvédőív és tanknyílás.
Hát lehet hogy röhögve vennéd meg, de a másik autóhoz képest, ami egy Suzuki Swift ez elég sok hiba.
A Swiften 8 év alatt tönkre ment a pcv szelep, amit elég volt levakolni, illetve a központizár. Ja meg lerohadt róla a hátsó dob. Ezeken kívül csak a kopó/fogyó alkatrészeket kellett cserélni.
Na már megint a Swift...
Szerinted azért akar kombit venni, mert elég neki az a 20 literes csomagtartó, amibe egy láda sem fér el? Ugye hogy nem logikus. A Swift jó 1-2 embernek csomagok nélkül, de ha hátra 12évesnél idősebb gyereket akar ültetni, esetleg többet, akkor igen szűkös. És ha azoka gyerekek 8-10 évesek, akkor is számolni kell vele, hogy megnőnek. De ha sok csomaggal jár a kérdező és azért kell kombi, akkor sem megfelelő a Swift.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!