Az autó fogyasztását mennyiben befolyásolja a gumi átmérője és szélessége konkrétan?
Semmiben, észre se veszed. Ennél sokkal többet jelent a vezetési stílus és az egyéb körülmények.
Nekem 195 széles a téli gumim, 225 a nyári. A kettő között nincs mérhető fogyasztásbeli különbség.
Azért azt nem állítanám, hogy így összehasonlítható, mert ugyanazt a gumit használva (persze nem kéne) van a nyári és téli fogyasztás között különbség.
Télen melegíteni kell, lassabban melegszik be a kocsi még az elektromos fogyasztás is jelentősen nagyobb (ablakfűtés, világítás, ventillátorok, ködlámpa) és semmi nincs ingyen.
Ilyen kis eltérésnél nem jelent semmit sem.
Nekem volt terepjáróm gyári méret 225/70 r16 fogyasztása 10 liter körül volt ja és országúti gumi, lecseréltem 265/70 r15 terepgumira akkora bütykökkel mint a fél hüvelykujjam, így nőtt a fogyasztása 11-12 literre.
Másik példa másik jármű: gyári 175/70 r13 méret lett cserélve 205/50 r15-re és ugyanúgy 8-9 litert fogyaszt mint addig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!