Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fél éve vettem egy autót,...

Fél éve vettem egy autót, nyitott adásvételivel és konkrétan autókkal foglalkozó magánszemélytől. Nem néztem meg a motorszámot, hogy stimmel e. Pár hétre eladtam, kellett a pénz. Hívtak vegyem vissza vagy feljelentenek. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Megvettem, hazahoztam, műszaki nélküli papíron 1000-es motorral elátott gépjármű, nekem fel sem tűnt. Eljöttek, megnézték nekik se tünt fel és fél évre rá átakarták íratni és kiderült, hogy 1.3 as motor van benne. Követelik vissza a pénzt, meg hogy menjek el érte. Nem vagyok szemétláda, nem szándékos átverés volt ez. Csak figyelmetlenség. Én papírt nem írtam velük, csak a címemet tudják meg a telefonszámomat. Kitöltötték az adásvételit, és konkrétan semmien papírom nincs, hogy az enyém lenne ha elis hozom. Csak egy papír amin ők megvették és a tulaj eladta nekik csak nem találkoztak még sose és egy dátum amit ők írtak rá. Ha elhoznám mit tegyek vele? Ha nem hozom el akkor meg mit tehetnek velem konkrétan. Még mielőtt kapnám a leosztást, hogy hülye voltam. Tisztába vagyok vele, de már elakarom simítani és nem sírni, hogy mekkora hülyeséget követtem el.

2014. jún. 10. 00:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem tehetnek ellened. Nálad nem is volt a kocsi.

De még ha papíron is a tied lett volna, akkor is bizonyítaniuk kellene, hogy te raktad bele azt a motort.

Az meg milyen, hogy fél után akarták átírni? Ez kamu.

Egyébként meg miért nem nézték meg a motorszámot, mikor megvették tőled?

Elmondom mi van. Nem írták át fél évig, most kijött nekik a többszáz ezres büntetés emiatt. És most azt hiszik, hogy valami féle képpen visszaadják a kocsit, akkor törlődik a büntetés. Pedig nem törlődik. Ezt nyugodtan mondd meg nekik, nehogy már madárnak nézzenek.

El kell hajtani őket a picsbe.

2014. jún. 10. 00:43
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy te nem követtél el hülyeséget szerintem.

Garantálom így látatlanba is, hogy ők cserélték ki a motort.

Esetleg annyi butaság volt, hogy nem nézted meg, hogy kinek adod el az az autót. A vevők véletlenül nem orkok voltak?

2014. jún. 10. 00:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
és ha fél év alatt ők cserélték ki a motort és most rájöttek, hogy így nem tudják forgalomba helyezni?
2014. jún. 10. 07:45
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Hogy te sem nézted meg hogy mit veszel kijár egy ejnye-bejnye, de az hogy tőled is megvették ugyanígy gyakorlatilag az már az ő saruk, próbálnak most rád ijeszteni a feljelentéssel, de nem mennek semmire sem. Bizonyítani nem lehet semmit, ők viszont elkaszálhatók azért mert nem íratták át 15 napon belül miután megvették.

Jogilag nem tudnak megtámadni érdemben, viszont fene tudja hogy miféle emberek ezek és mi telik ki tőlük "bosszú" gyanánt.

2014. jún. 10. 10:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Konkrétan a papírt, amivel elvitték az egy nyitott adásvétel volt a kocsi tulajnak az adataival, és aláírással. Dátum nélkül. Szóval nem küldhették hozzájuk a csekkeket. Türelmi idő nem járt le, mivel konkrétan nem az Ő nevükön volt, hanem azon aki utoljára leadta a papírjait.
2014. jún. 10. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!