Ha 4000-nél váltottam 2-esbe, az káros a motornak? Illetve nyáron lehet téli szélvédőmosót használni?
1. Mindig ilyen 2500-3000 körül szoktam váltani, csak tegnap éppen siettem valahová és a piros lámpa zöldre váltása után 4000-ig pörgettem a motort. Valaki azt mondja, hogy alacsonyabb fordulaton érdemes váltani, valaki azt, hogy magasabbon. Nyilván a 4000 már túl magas /nem is szoktam soha eddig pörgetni/, csak azt nem tudom, hogy árthat-e a motornak. Bár úgysem csinálom rendszeresen az ennyire késői váltást, most is először fordult elő.
2. Ablakmosónál logikusabb, ha mindig téli van beletöltve? Csak onnan gondolom, hogy a nyári ugye nyilván nem jó télre, mert megfagyhat, viszont a téli meg jó lehet nyárra, mert ez nem olyan, mint péládul a gumik esetében, hogy a téli gumi tönkremegy nyári használat során.
Köszi a válaszokat!
THX a válaszokat! Megnyugodtam. :D Bár ilyen sokáig pörgetni ezután sem fogom. Se 4000-ig, se tovább, mert ha a motornak nem is árthat semmit /maximum hideg hőmérsékleten, ahogy írtátok/, azért benzintakarékosság szempontjából nem biztos, hogy hasznos...
#10: Ha én is ilyen intenzíven használnám az ablakmosót, akkor valszeg én is úgy oldanám meg, hogy ősszel/télen télit, tavasszal/nyáron pedig nyárit raknék bele. Mindössze csak azért kérdeztem, mert én elég ritkán mosom az ablakot /elég kevés dzsuvát gyűjtök, mondjuk az is igaz, hogy nem szoktam autópályán közlekedni/ és emiatt lehet, hogy télen nem jutna eszembe, hogy a benne lévő nyárit lecseréljem.
Kapni pedig nem tudom, hogy lehet-e most télit, de nekem még télről maradt 1-2 flakon, amik a garázsba lettek eltéve. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!