Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Téli-nyári gumi vélemény?

Téli-nyári gumi vélemény?

Figyelt kérdés

Nah hát van ugye ez a télen és nyáron is jó gumi. Hallottam róla mindenfélét, mondták már nekem, hogy bevált, azt is hogy se télen, se nyáron nem jó... Szerintetek milyen, megéri ilyet használni? Miben másabb ez mint egy sima téli, vagy nyári gumi? A mintája milyen mély (van olyan mély, mint egy téligumijé)?

Személyautóhoz ugye egy új gumi (nyárigumi) 10-15ezer ft. Személyautóhoz lehet kapni futózott gumi? Megéri olyat venni? Mennyibe kerül? Menyibe bír kevesebbet az újnál?

2014. aug. 9. 15:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Én még nem használtam ilyen gumit, de régebben mikor 80-90 lovas autóim voltak, nyári gumival jártam télen, és nem mondom, néha jól jött volna a téli gumi, de elboldogultam. Ebből következtetek arra, hogy télen megfelelő ez a négyévszakos gumi egy kisebb autóra, amivel nem járnak sokat. Inkább nyáron mikor nagy meleg van, akkor rosszabbak ezek a gumik, mert nő a kocsi fékútja.

Mindenesetre jobb választás, mint a futózott gumi, ami nem is tapad olyan jól, és még nagyon hamar kopik is.

2014. aug. 9. 15:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Dombos lakhelyen leteszteled havas időben, aztán rájössz, miért gyártanak téli gumikat.
2014. aug. 9. 17:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Az én autómra inkább 25-30eFt egy darab jobb minőségű márkás gumi. Pedig nem is valami nagy böszme prémium terepjáróm van, csak egy Opel Astra.

Ilyen 4 évszakos gumit szerintem akkor vegyél, ha viszonylag keveset autózol és nagyon csóró vagy. Akkor jobb, mintha folyamatosan csak ez egyik fajtával járnál. Amit én eddig láttam, annak a mintázata olyan volt alapvetően mint egy nyári gumi, de kereszteb voltak a mintán belül lamellák. Nem olyan cikcakkos mint a téli gumin, hanem egyenes bevágások.

Nyáron vészfékezéskor van jelentősége a valamivel hosszabb fékút miatt, télen emelkedőkön, nagyobb tempónál havas pályán a szokásosnál is óvatosabban, lassabban hajtanék ilyen gumival.

Egyébként a gumin soha nem spórolnék, mert azzal kvázi a biztonságomon spórolok.

2014. aug. 10. 07:59
 4/5 Zaporozsec76 válasza:
Lehet személyautóra is futózott,jó minőségű gumit kapni egy év garanciával.Itt>; [link]
2014. aug. 23. 22:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Én Verdestein 4 évszakossal járok. Katalógus szerint és a valóságban is halk. 68 db. Üzemanyaghatékonysága C.

Télen jeges úton talán egy picit roszabb mint egy csúcskat. téli. Viszont a télit 4 tél után illik kidobni mert egyre sz..b ahogy öregszik. Nekem + a 4 évszakos kibír simán 4 évet.

2014. aug. 24. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!