Többletfogyasztás - abroncs vagy Auchanos benzin?
sok mindenen múlhat...
1, nem szélesebb a nyári?
2, gondolom azért nem téliesen vezet nyáron...?
3, ennyit tesz a tapadás....!
Nekem még nem nőtt meg a fogyasztásom az Auchanos benzintől, és kétlem, hogy csalnának a méréssel, főképp az automata kútjaikon. Bár az se biztos, hogy az országban mindenütt ugyanazt a benzint adják az Auchan kutakon.
Persze volt már olyan, hogy noname kúton tankoltam és ha egy literrel nem is, de féllel többet fogyasztott a talicskám. Ráadásul az öregnek eléggé pontosan mutat a komputere.
Azt meg végképp nem tudom elképzelni, hogy gumicsere miatt fogyasztana többet.
Először tankolj máshol, aztán cseréld vissza a gumikat és kiderül mi okozta a dolgot.
Ugyanolyan a nyári meg a téli (185/65/R15). Az, hogyha csalnak a kúton nem befolyásolja az átlagfogyasztást... Csak kevesebb km tehetnék meg ugyanannyi benzinnel. A téli gumi jobban tapad, mint a nyári. Pont ezért furcsállom a dolgot, hiszen éppen kevesebbet kellene fogyasztania. Vezetési stílusom is ugyanaz, klímát se használom.
Mindenesetre köszönöm a válaszokat. Kirpóbálom más benzinnel és lecserélem az amúgy is már régi nyári gumikat...
Kérdező teletankos módszerrel számolsz átlagfogyasztást?
mondjuk teletankolsz és a köv.tankolás előtt 20 liter híja van a tankodnak és tankolsz 21,5-et. ez nem befolyásolja az átlagfogyasztást?
vagy a computerre hagyatkozol?
Az Auchan kúton nem hiszem, hogy csalnának az órával.
Nekem még a minőségére sem volt nagyon égbekiálltó bajom, régi autómba mindig ott tankoltam.
Nem lapos véletlen az a nyári gumi? Az nagy meglepetéseket tud okozni ám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!