Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Többletfogyasztás - abroncs...

Blcd kérdése:

Többletfogyasztás - abroncs vagy Auchanos benzin?

Figyelt kérdés
Vettem egy használt kocsit márciusban, téli gumival rajta. Megkaptam hozzá a teljes 8 éves gyári nyári gumi szettet felnire szerelve. Most cseréltem le a kerekeket, a nyári van fent rajta. Ezzel egy időben telitankoltam Auchanos benzinnel. Azt tapasztaltam, hogy kb 1 literrel nagyobb az átlagfogyasztás. Szerintetek mitől lehet? Auchanos benzin tényleg ennyire rémesen rossz? Vagy a nyári abroncsok rosszak? (Tudom, le kellene már cserélni, hisz 2005-ösek, de alig kopottak, gondoltam kipróbálom)

2014. máj. 22. 21:08
1 2
 1/11 szántóvető ***** válasza:
inkább kevesebbet tankoltál mint amennyi a számlán szerepelt.sajnos vannak kutak ahol csalnak.szóval adj esélyt másik kúttársaságnak is.
2014. máj. 22. 21:20
 2/11 anonim ***** válasza:

sok mindenen múlhat...

1, nem szélesebb a nyári?

2, gondolom azért nem téliesen vezet nyáron...?

3, ennyit tesz a tapadás....!

2014. máj. 22. 21:26
 3/11 anonim ***** válasza:

Nekem még nem nőtt meg a fogyasztásom az Auchanos benzintől, és kétlem, hogy csalnának a méréssel, főképp az automata kútjaikon. Bár az se biztos, hogy az országban mindenütt ugyanazt a benzint adják az Auchan kutakon.

Persze volt már olyan, hogy noname kúton tankoltam és ha egy literrel nem is, de féllel többet fogyasztott a talicskám. Ráadásul az öregnek eléggé pontosan mutat a komputere.

Azt meg végképp nem tudom elképzelni, hogy gumicsere miatt fogyasztana többet.

Először tankolj máshol, aztán cseréld vissza a gumikat és kiderül mi okozta a dolgot.

2014. máj. 22. 21:59
 4/11 A kérdező kommentje:

Ugyanolyan a nyári meg a téli (185/65/R15). Az, hogyha csalnak a kúton nem befolyásolja az átlagfogyasztást... Csak kevesebb km tehetnék meg ugyanannyi benzinnel. A téli gumi jobban tapad, mint a nyári. Pont ezért furcsállom a dolgot, hiszen éppen kevesebbet kellene fogyasztania. Vezetési stílusom is ugyanaz, klímát se használom.

Mindenesetre köszönöm a válaszokat. Kirpóbálom más benzinnel és lecserélem az amúgy is már régi nyári gumikat...

2014. máj. 22. 22:08
 5/11 anonim ***** válasza:
hát egy 8 éves guminál ne is csodálkozz , hogy nem tapad rendesen , mindenképpen cseréld le ! :)
2014. máj. 22. 22:16
 6/11 anonim ***** válasza:
Én a 8 éves gumit mindenképp lecserélném. A gyári garancia 6 év rá, utána már öregnek számít a gumi, veszít a rugalmasságából így életveszélyes. Nem a kopottság miatt kell cserélni, hanem mert nem tapad rendesen a merevebb gumi, így egy gyorsabb kanyarban kicsúszhatsz.
2014. máj. 22. 22:17
 7/11 szántóvető ***** válasza:

Kérdező teletankos módszerrel számolsz átlagfogyasztást?

mondjuk teletankolsz és a köv.tankolás előtt 20 liter híja van a tankodnak és tankolsz 21,5-et. ez nem befolyásolja az átlagfogyasztást?

vagy a computerre hagyatkozol?

2014. máj. 22. 22:29
 8/11 anonim ***** válasza:

Az Auchan kúton nem hiszem, hogy csalnának az órával.

Nekem még a minőségére sem volt nagyon égbekiálltó bajom, régi autómba mindig ott tankoltam.

Nem lapos véletlen az a nyári gumi? Az nagy meglepetéseket tud okozni ám...

2014. máj. 23. 07:36
 9/11 A kérdező kommentje:
Fedélzeti számítógép számolja a fogyasztást, igen. A gumik az előírt nyomáson...
2014. máj. 23. 09:27
 10/11 anonim ***** válasza:
A fedélzeti számítógép fogyasztás számlálását tojd le nagyívben. Tankold tele, írd fel a km-t, járd ki a tank benzint majd ismét tankold tele. Ez az egyetlen reális mérés, ami megmondja a fogyasztásod.
2014. máj. 23. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!