Elvárható használt autó vásárláskor, hogy téli-nyári gumi garnitúrát adjanak az autóhoz?
Azokban az országokban se kötelező tartozék egy másik évszak gumijával is odaadni az autót, ahol kötelező váltogatni.
Nekem egyszer a telefonban alkudozó vevőjelölt próbálta lefelé tolni az árat már látatlanban. Mondtam, -50e ft ok, de akkor a még alig kopott téli gumi nem jár hozzá (ősz eleje volt, a nyári volt még rajta).
Azt mondja nekem, hogy mit képzelek, köteles vagyok hozzá adni. Mondtam neki, hogy csípje meg magát, mert szerintem azt hiszi, hogy álmodik.
Szerinte az a márkás hifi fejegység is járt volna hozzá, amit utólag tettem bele a kocsiba. Megvolt a gyári is. Mondtam neki, hogy ha újabb -50e forintot akar alkudni, akkor visszateszem a gyárit.
Sok esetben új autót is csak az évszaknak megfelelő gumival adják.
A kereskedő meg leszedi a jó gumikat, a pótkerékről is, 1000 forint darabáron vesz öreg gumikat és azokkal adja el az autókat. Ehhez képest elég pofátlanság, hogy a magánvevőn meg követelik egyesek, hogy adja oda mindennel együtt az autóját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!