Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elvárható használt autó...

Elvárható használt autó vásárláskor, hogy téli-nyári gumi garnitúrát adjanak az autóhoz?

Figyelt kérdés
Tudom hogy nem kötelező Magyarországon a téli gumi.
2014. jún. 2. 20:00
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Nem. Semmi nem várható el használt autó vásárlásakor. Ezért kell minden sarkalatos kérdésben meggyőződnie a vevőnek akár baráti akár profi segítséggel. Ha kereskedő árulja, nem magánszemély akkor neki van valamifele garanciavállalási kötelezettsége, de ennyi.
2014. jún. 2. 20:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem, egyáltalán nem kötelező, az csak egy kedves gesztus, hogyha kapsz egy plusz garnitúrát az autóhoz, ugyanis nem olcsó egy szett felni és gumi, pláne ha nem 15-ös, hanem nagyobb kerekekről van szó. Az autó árába pedig nem számolhatja bele.
2014. jún. 2. 20:15
 3/7 anonim ***** válasza:
A pótkerék a gyári emelő és a kerékkulcs az elvárható, a többi extra!
2014. jún. 2. 20:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Azokban az országokban se kötelező tartozék egy másik évszak gumijával is odaadni az autót, ahol kötelező váltogatni.

Nekem egyszer a telefonban alkudozó vevőjelölt próbálta lefelé tolni az árat már látatlanban. Mondtam, -50e ft ok, de akkor a még alig kopott téli gumi nem jár hozzá (ősz eleje volt, a nyári volt még rajta).

Azt mondja nekem, hogy mit képzelek, köteles vagyok hozzá adni. Mondtam neki, hogy csípje meg magát, mert szerintem azt hiszi, hogy álmodik.

Szerinte az a márkás hifi fejegység is járt volna hozzá, amit utólag tettem bele a kocsiba. Megvolt a gyári is. Mondtam neki, hogy ha újabb -50e forintot akar alkudni, akkor visszateszem a gyárit.

Sok esetben új autót is csak az évszaknak megfelelő gumival adják.

A kereskedő meg leszedi a jó gumikat, a pótkerékről is, 1000 forint darabáron vesz öreg gumikat és azokkal adja el az autókat. Ehhez képest elég pofátlanság, hogy a magánvevőn meg követelik egyesek, hogy adja oda mindennel együtt az autóját.

2014. jún. 2. 22:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerencsére nekem a pótkerékről nem szedte le a gyárilag szerelt gumit, egyébként Fiatról van szó, de "GM" (vagyis Opel) felnikkel kaptam meg az autót (ismerős kereskedőtől!), ja és szär gumikkal, pedig 20000 km volt mindössze az autóban, de az legalább valós adat volt.
2014. jún. 3. 06:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Na most tisztázuk már akkor végre hogy mit lehet elvárni. Azt amit a hirdetés (ha hirdetve van az autó) tartalmaz. Ha nincs benne a téligumi-garnitúra akkor kár csapkodni az asztalt, legfeljebb a nem szégyenlős magáneladó, vagy bármelyik kereskedő felteszi a kérdést, hogy kell e az autó így ahogy van, vagy nem. Erre elég egyszerű választ érdemes adni. Mert a bonyolultabb válasz csak időpazarlás.
2014. jún. 3. 06:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Persze elvárható. Ha boltba is kérsz téli- nyári gumit elvárható hogy kapj.
2014. jún. 9. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!