Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új toyota avensis 60 éves...

Új toyota avensis 60 éves embernek?

Figyelt kérdés
Sziasztok, édesapámnak szeretnék venni autót, maximum 7M forint értékben. Egy toyota avensis limited felszereltségű autót néztem neki. Ebben már több is van mint amire szüksége lehet (navi,xenon,toltatókamera, 2 zonás digit klíma). Olvastam tesztekbe, hogy a benzines nagyon csendes, komfortos és nem is sokat fogyaszt, valamint, hogy eléggé magasan van benne az ülés. Jelenleg egy 12 éves avensise van, amit nagyon szeret, ezért gondoltam most is egy avensisre. Csak sedan jöhet nála szóba, mert azok tetszenek neki, benzines motorral. Fél év múlva lesz a születésnapja, arra szeretném meglepni. A kitételek: benzines motor, elegáns, nem hivalkodó kinézet, csendes utastér. Néztem még ford mondeot is, de abba csak turbós benzines van ha jól láttam, egy szívó jobb lenne neki minden szempontból (sok rövid táv, hidegindítással) Esetleg más ötlet ilyen árkategóriába?
2014. aug. 5. 09:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ilyen árkategóriában már nagyon sok autó szóba jöhet. Szerintem a legjobb az lenne, ha elvinnéd magaddal és végigjárnátok a szalonokat. Ne vegyél úgy autót neki, hogy nem is látta előtte.
2014. aug. 5. 10:06
 2/11 anonim ***** válasza:
52%
Ha már eldöntötted akkor nem igen kell megkérdezni. De én azért egy pár dolgot vitatnék. A benzines inkább fiataloknak való. A dizel minden szempontból jobb. Ami egy 60 évesnek kell , ettől vannak sokkal jobbak , olcsóbbak, kényelmesebbek is. [link] . Esetleg ezt nézzétek át. Az biztos hogy aki egyszer át ül egy ilyenbe hétköznapi használatra, az örökre megszereti.De mégegyszer, ha már el van döntve akkor felesleges a kérdés.
2014. aug. 5. 10:16
 3/11 A kérdező kommentje:
Már kérdezgettem óvatosan, hogy manapság mi az ami tetszene neki, ha autót venne. Amik tetszenek neki: Accord, Avensis, mazda 6, mitsubishi lancer, esetleg mondeo de az csak kombiba (Egyértelműen inkább japán autót akar). Én magam szűkítettem Avensisre, de a lancer pl 1.6os motorral most csak 4M forint és azért nekem se mindegy, hogy mennyibe kerül, viszont ismerősömnek van egy 4 éves lancere, és csak 5 sebességes, valamint autópálya tempónál elég zajos. Accord túl kicsi belül, mondeo kombiba ugye csak turbós benzines van, esetleg még mazda 6. Három közül melyiket vennétek inkább? Lancer,avensis, vagy mazda 6?
2014. aug. 5. 10:17
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem igazán döntöttem el, csak eddig ez tűnt a legjobb vételnek. Dízelt nem szereti, azt mondja hangos, nem szereti a kerregését, és csak évi 8-10 ezer kilómétert megy, ide felesleges dízel.
2014. aug. 5. 10:18
 5/11 anonim ***** válasza:

Peugeot 508 - A benzines motor ugyan turbós, de nem rossz fajta, sokan dícsérik (persze a diesel a non-plusz ultra). A külső pedig kellően elegáns a korhoz, de mégsem vénemberes.

Citroen C5 - Ua. mint az előző, de azthiszem kapható szívó benzinnel is.

Mazda 6 - Ez talán picit hivalkodóbb, mint a többi, de szerintem még elmegy e téren, viszont a motorja kíváló, bár azért utánanéznék, hogy a hidegindításokat mennyire tolerálja, kevés vele a hosszútávú tapasztalat.

Hyundai i40 - Az egyetlen autó, ami talán az Avensisnél is kevésbé feltűnő, bár lehet, hogy a nem éppen tradícionális márka miatt annyira nem tetszene neki, meg kell tudni, ha ez is szóba jöhet.

(Viszont! Mivel a mai benzinesekből elég komoly lóerőket kifacsarnak (feleslegesen), én elgondolkoznék rajta, hogy esetleg egy kissebb teljesítményű, vagy eleve kasztniban is kissebb autót vegyetek. Nem akarom én édesapádat öregnek feltüntetni, vagy ilyesmi, de hát az ember nem mindig fiatal és azért nem biztos, hogy pár év múlva is ugyanolyan jók lesznek a vezetési képességei, mint ma (ezt végülis ti tudjátok). Ha ez probléma, akkor inkább egy kissebb+olcsóbb autóban gondolkozz, mint Renault Fluence, Toyota Corolla vagy Opel Astra. Persze ez az egész rész zárójel. Ki is raktam.)

2014. aug. 5. 10:24
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ez a peugeot is egész jó kivül is meg belül is (szereti az egyszerű kinézetű, belül menetközbe kevés gombot kell nyomkodó autókat. Azt hiszem jobb ha megkérdezem őt , így bár ugrott a meglepetés, de olyan kocsija lesz amit akar. Addig még jöhetnek válaszok, hogy maximum 7M ftos kategóriába ti mit vennétek egy 60 éves embernek. (Lehet jobb lenne valami egyterű vagy 7 üléses? Van 3 fiam, legidősebb 7 éves meg kettő 5 éves iker, sokszor viszi őket ide-oda.)
2014. aug. 5. 10:30
 7/11 anonim ***** válasza:
Én Mazda 6-ot vennék.A Toyota fejlesztései nem jönnek be az utóbbi években.A Mazda kiváló autó.Egy 60 éves ember izlés világának mennyíre felel meg, azt nem tudom.De ha nem jó neki, én is elfogadom :)
2014. aug. 5. 11:08
 8/11 anonim ***** válasza:

Ne csak megkérdezd, vigyed el magaddal és próbáljátok ki a lehetséges autókat. Más utcán látni, mint beülni.

Másik előny, hogy a szalonban tudsz alkudni, érdeklődni akciókról; így valós árakat kapsz. Adnak még egy adag prospektust amit utána otthon nézegethettek amíg eldöntitek mi legyen.

Én még az új Suzuki SX4 S-cross -t is ajánlanám, illetve VW egyes modelljeit.

2014. aug. 5. 11:14
 9/11 A kérdező kommentje:
Kedves 7es, ígérem, ha úgy dönt nem kell neki új autó, akkor veszek neked egy mazda 6ost. :)
2014. aug. 5. 11:19
 10/11 szántóvető ***** válasza:

a mazdák igen jól néznek ki és a keretbe is belefér.

[link]

2014. aug. 5. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!