persze. akar szet is hullhat a motor, nem egy ilyen eset trotenik, csak a tunerek nem buszkelkednek vele. en hanyagolnam.
2014. aug. 1. 10:15
2/14 anonim válasza:
Abszolút semmi baja nem lesz tőle, főleg ha egy komoly céggel csináltatod. Amúgy milyen motor?
2014. aug. 1. 10:23
3/14 anonim válasza:
Majd ha szetolvad a dugattyu, vagy elreped a hengerfej, beall a turbo, akkor meg nez nagyot a kedves ugyfel hogy most meg mi van, hiszen o "komoly" ceggel csinaltatta.
Az mar eleve nem lehet komoly ceg aki chiptuningot arul.
2014. aug. 1. 10:26
4/14 anonim válasza:
Nem tudom miért merül fel az emberben hogy egy jó autót ilyen hülyeségekkel basszon tönkre.
2014. aug. 1. 10:32
5/14 anonim válasza:
ha picit meghuzatod semmi baja nem lesz. nekem chiptuningos bnw-m van de nem lehet kinyirni ojan a motorja...
2014. aug. 1. 10:42
6/14 anonim válasza:
Az én szerelőm meg azt szokta mondani, hogy a chiptuning ló.f.szt sem ér. Amennyibe kerül, nem ad annyit. Felesleges pénzkidobás.
Ha erősebb autót akarsz, akkor vegyél másikat, vagy tuningold "normálisan".
2014. aug. 1. 11:09
7/14 anonim válasza:
Igen, szétolvad a dugattyú, egy A6-ban...
20-30 százalékos teljesitménynövekedéstől semmi, de semmi baja nem lesz, ugyanolyan tartós marad. Ti valószinüleg egy sem próbáltátok ki, honnan is tudnátok.. Hallottatok egyáltalán valakit, hogy kidobta a motort az autóból, mert meg volt chippelve? Én nem...
2014. aug. 1. 12:11
8/14 anonim válasza:
Lattam nehany atolvadt dugattyut chiptuning miatt. Ugyanis a tunerek nagy tudomanya abban all, hogy megemelik a turbonyomast, es hogy legyen eleg kakao, megemelik a railnyomast is, a megengedett fole. Neha az injektorok ezt nem birjak tartosan, nem zarnak rendesen, elkezd folyni az uzemanyag az egesterbe -> olvad a dugattyu mint a fagyi.
Az hogy te nem hallottal meg ilyesmirol az nem jelenti azt hogy nem is letezik :)
2014. aug. 1. 12:58
9/14 anonim válasza:
Én eddig bármelyik sok éves tapasztalattal rendelkező szaki véleményét hallgattam a chip tuningról, hát egyik se arról beszélt hogy mekkora fú de jóság lenne. Inkább arról hogy a tulaja miért állíttatta utána vissza.
2014. aug. 1. 13:15
10/14 anonim válasza:
vannak bizonyos tartalélok a motorban, és ha nem eszetlenül használdo, akkor nem valószínű hogy baja lesz, aki szerint nem ér annyit a chiptuning, mint amennyibe kerül, az akkor gondolkozzon, hogy mivel lehet még 70 ezer ft-ból 20-30% teljesítménynövekedést elérni egy turbós autón... semmivel megsúgom. Meg kell kölünböztetni a gagyi tuningboxot, ami csak egy egyetlen egy paramétert, a befecskendezendő üzemanyag mennyiségét növeli meg, és a konkrétan az adott típusra, még profibb esetén az adott konkrét autóra írt szoftvertől. Lényeg, hogy ha állandóan nyomod az autónak, egyértzelműen káros. De ha normálisan használod, akkor a legtöbb esetben elhanyagolható, mivel teljes terhelésen egy átlag használatban lévő autó motorja az életének csak pár %-át tölti. Ha ez a terhelés a chiptuning által 20%-al megnövelt terhelés, hát az. Nyilván rövidíti az élettartamot, de normál hazsnálatnál ez nem igazán kimutatható, mivel a gyári alkatrészeknek is van szórása, ha ugyanúgy hazsnálnál két egyforma gyártméányú chiptuning nélküli autót, akkorse valószinű hogy ugyanannyi lenne minden alkatrész élettertama, pláne ha belevesszük a különböző hazsnálati módokat...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!