Mekkora büntetés van ha 1 számmal nagyobb kerék van az autómon?
Superb re akarok tenni 18 es alufelnit. R 17 es van beírva 225/45. Most 205/55 R16 van rajta.
És ha a Skoda gyártótól kérek engedélyt az menyibe kerülne?
Mert halottam hogy lehet engedélyt kérni és beírják a papírokba. Ugyebár ha a rendőr beírja a rendszámomat a számítógépbe, akkor kidobja neki hogy hanyas a megengedett kerékszám.
Köszönöm
gyári mérettől 2 méretet eltérhetsz
superbre minden további nélkül felteheted a 225/45/18-at
Áruld már el nekem, hogy hová van beírva a kerékméret, mert a forgalmi engedélyben nem szerepel!
Forduljon el akadálytalanul, ne érjen bele a sárvédőbe és ne is lógjon ki alóla, akkor sehol sem kötnek bele!
#1:
Ezt meg honnét vetted? Egyáltalán: mekkora a "gyári méret? Az én öreg autómat 13-14 és 15"-os felnivel is kiadták gyárilag, és ugyanazzal a kasznival! Akkor mekkora a két méret, 15" vagy 17"?
A nyilvántartásban se szerepel, hogy mekkora felnivel szerelték az autódat! Egyedül a 6/1990 KöHÉM rendelet 36. §-a az irányadó, de abban szó se esik kerékméretekről.
De persze az én szavam se szentírás...
:D
Fingom sincs mi az a papír amit linkeltél, valami tót hablaty van rajta!
:(
Ha pedig netán nem magyarországi vagy, akkor legközelebb jelezd ezt a kérdésben, hogy ne erőlködjek magyar jogszabályokkal! No és persze abban az esetben lehet szlovák oldalon is kérdezni, mivel az unión belül néhány dolog nemzeti hatáskörben maradt!
4#
ez az alap gyári méret, ezzel adják ki az autót, és van lehetőség 2 számmal nagyobb felnivel kérni, ennyi
azok is gyári méretek, de az alapra szokták mondani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!