Szerintetek mit csináljak? Ukrán benzint (vizeset) vásároltam.
Ha 80-as oktánszámú, azzal sem kéne, hogy baj legyen, ugyanis még az új kocsikat is úgy tervezik, hogy 85-sel is elpöfékeljen. Benne van a karbantartási útmutatóban nálunk:)
szóval nem hiszem, hogy az a baj.
Másik: volt régebben egy Opel Asconánk, egyszer ki lett pucolva a tankja, és több, mint egy liter víz volt benne, mégis csodálatosan ment. Én valami másra tippelnék, nemtudom.
Sz.r a benzin, az lehet a gond. Nem oltogatás, de leírok egy kis történetet, még annó tankoltam ukránban. Ahogy átmegyünk a határon vannak benzinkutak, ahol nagyjából elfogadható minőségű benzint lehet tankolni és vannak a kis faluk ahová betérve olcsóbban sz.rt. A benzinezők is bemennek oda hogy megérje nekik, egy ideig adnak nekik normálisabb benzint, utána rontják a minőségét, ha azt is megveszi.
Csak azt tudom mondani, valamilyen módon le kell engedni a benzint a tankból, ha másképp nem megy egy szerelő segítsen, vagy kérj kölcsön egy speciális kulcsot, a benzin nem javul meg a tankba sajnos, és megpróbálni normális üzemanyaggal beindítani. (érdeklődj valahol, mennyibe kerül egy olyan kulcs, ha kölcsönben nincs senkinek).
És érdemes lenne vissza térni normális benzinre. Ha kiszámolod a 206-os mennyit fogyaszt 100-on és mennyit spórolnál a literáron, amit nem fogsz, mert sz.rul megy vele ha megy is és többet fogyaszt belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!