Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vennétek 13 éves autót, vagy...

Vennétek 13 éves autót, vagy az már túl idős?

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne, hogy nektek mi az a határ korban egy autónál, amit még bevállalnátok, illetve aminél már elgondolkodnátok, hogy lehet, hogy már túl öreg. Most ártól függetlenül kérdezem.

Illetve kiadnátok egy 13 éves autóért mondjuk 1.1-1.3 milliót? Én konkrétan egy Mercedes C 180 Sportcoupe-val szemezgetek, de nincs tapasztalatom ezzel a típussal, nem tudom, mennyi számít megbízhatóak ilyen korban.

2014. júl. 26. 18:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
20%
2-3 évesnél én nem vennék idősebbet.
2014. júl. 26. 18:12
 2/16 anonim ***** válasza:
39%

Ha jó állapotban van, és nincs sok pénzem, akkor gond nélkül. Az állapota fontosabb mint az évjárata.

És kedved #1, nem mindenkinek futtja 2-3 éves autókra...

2014. júl. 26. 18:14
 3/16 A kérdező kommentje:

Sajnos nem mindenki teheti meg itt Magyarországon, hogy 2-3 éves autókat vegyen.

Igazából egy Alfa 156-ot szerettem volna, de mindenkitől azt hallottam, mennyi gondja van, és nincs arra pénzem, hogy minden évben lengőkarokat cseréljek.

Ellenben egyidősebb Merciről sokan írták, hogy alig van gondja, kevesebbet fogyaszt, mint egy Alfa, és a kötelezője is olcsóbb, nem kevéssel.

2014. júl. 26. 18:22
 4/16 anonim ***** válasza:
23 éves kocsim van. Szerinted? :D
2014. júl. 26. 18:27
 5/16 anonim ***** válasza:
53%
Az autónál nem a kor hanem az állapot és az előző tulajok gondossága számít. Lehet egy 4 éves autó is rom s egy 15 éves is jó. Nekem 89-es évjáratú autóm volt amíg össze nem törték de nem adtam volna semmi mai vacakért. Igaz egyben volt s rendesen megkapta amit kért.
2014. júl. 26. 18:31
 6/16 anonim ***** válasza:
59%
Prémium autót biztosan nem vennék használtan. Sokan csak azt látják, hogy húha egy merci és csak 1 millió. Azt nem számolják hozzá, hogy az alkatrészek ára nem csökken, ha valami elromlik benne, az ugyanannyiba kerül, mint újkorában. És 13 évesen több minden romlik el már.
2014. júl. 26. 18:34
 7/16 A kérdező kommentje:

Természetesen az alkatrészárakat is nézem ilyenkor. Szerencsére a család fele autószerelő, kedvezménnyel szereznek be mindent, nem kérnek pénzt a javításért (persze azért ingyen nem várom el senkitől). Ezért is mernék belevágni egy kicsit korosabb márkásabb autóba.

Nagyapámnak volt egy 1700-es Ladája, annyira törődött vele, hogy 2 éve meg akarták venni a cigányok tőle 300 ezerért helyben. :D Egy kis rozsda sem volt rajta, a felnik minden évben újra voltak fújva, akárcsak az alváz. Tip top autó volt, A fékbetét cserénél meglepődtünk, amikor kiderült, hogy az eredeti betétek voltak még huszonakárhány év után. Sajnos egy boyracer belerohant, és már túl sok lett volna javítani.

2014. júl. 26. 18:45
 8/16 anonim ***** válasza:

Engem az sem érdekel, ha 30 éves. De úgy gondolom, hogy kb. 1995-től vannak az autók olyan szinten műszakilag és komfort szerint is, hogy megfelelnek a mai világ követelményeinek is. Igy 18-19 éves autó már megteszi.

Hozzáteszem, hogy Merci, BMW, Audi már a 80-as években ilyen szinten volt, csak mindet széthajtották, igy már nem vállalhatóak. Amúgy az nem akadály, ha az alkatrész drága a prémiumhoz, azt még kibirom, de azért nincs 20 millióm, hogy A6-ost vegyek. Igy marad nekem a 10 éves. Nekem olyan van.

2014. júl. 26. 18:49
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha a család fele autószerelő, akkor miért itt érdeklődsz? Komolyan nem értem az embereket..

Vigyél el egy rokont, nézze meg, aztán ha jó akkor vedd meg. Ennyi.

2014. júl. 26. 19:21
 10/16 anonim ***** válasza:

Nekem 28 éves autóm van, autószerelő vagyok.

Lehet, azért van ilyen öreg szarom, mert épp elég a munkám, ezt meg nem kell szerelni szinte sosem?

2014. júl. 26. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!