Mivel jobb egy drága autó? (Felvágni? )
Hát mondjuk azért, mert sokat autóznak, és nem mindegy a kényelem, nem mindegy mennyire megbízható, vagy hogy mennyire megy jól a kocsi. Nekem egy L200-as Mitsubishi terepjáróm van, munkámból kifolyólag szükség van rá. Mutass 300 ezerért egy ilyet nekem, vagy olyat ami hasonló paraméterekkel bír.
Egyébként meg egy autó annak, aki szeret vezetni és szereti az autókat nem csak arra van, hogy A-ból B-be elvigyen. Vezess egy 2 milliós autót, meg egy 300 ezreset, és mond meg melyikkel vezetnél szívesebben napi 3-4 órát munkába :)
3-4 millióért kapsz új autót, 300.000ért meg pl Golf II, Swift van.
Azért egy új autó sokkal felszereltebb, modernebb megoldások vannak benne...
10 év múlva pedig még mindig elég jó autó lesz.
A 300.000es autó meg kb 20 éves, rozsdásodhat, ki tudja hány gazdája volt, mennyit ázott-fázott kint a paneltömb előtt.
Amúgy arra is jó hogy felvágj vele, pl ha egy BMW-t veszel 3-4 millióért
Swift vagy egy egyszerűbb 3-as BMW.
Na? Még jó hogy a BMW.
Van aki nem azért vesz drága autót mert fel akar vágni, hanem mert szereti a minőséget, élvezi a vezetést.
Egy Swiftnek annyi az előnye hogy olcsó, de semmi több.
Vagy csak a csóró irigykedik?
Felszereltség, színek, lóeró... nem. Első és legfontosabb a biztonság.
Az lehet hogy a kis suzuki elvisz mindenhova és tök olcsó, de jóval kevesebb sanszal szállsz ki belőle épen te vagy családtagod egy baleset esetén, mint egy komolyabb autóból.
Ez a sztori itt kezdödik, utána jöhet minden más.
Sokat vagyok úton, nem azért vettem Audi A6-ot, hogy felvágjak, hanem biztonságosabb, 1500 km után is viszonylag fitten szállok ki belöle, nyáron 40 fokban bekapcsolom a klímát és élvezem a napsütést...
Nem mellékesen négy kerék meghajtású és mikor télen a 20-30 cm-es hóban sorakoztak az árokban az autók, én elértem a több száz kilóméterre lévő célomig, balesetmentesen!
Én csak annyit mondok: próbálj ki mindkettőből egyet-egyet, és érezni fogd a különbséget. Egy Swift után valóságos űrhajó egy 5-6 éves középkategóriás autó is.
Pont úgy, mint egy Trabanthoz képest a Swift volt annak idején.
Tényleg sokan felvágásból vesznek kocsit ,egyételműen státusz szimbólum az autó ,de az inkább a luxusmárkáknál érződik . Mert közel sem annyival jobb egy Bmw Audi Merci mint egy Opel , Toyota, Mazda stb .Ott már a sznobfaktort fizeted meg.
Anyagilag sehogy sem éri meg egy drága kocsi ,egy 300 ezresnek nincs értékvesztése, egy sokmilliós kocsinál évente több milliót is bukhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!