Pécsen hol lehet használt autót venni?
Vannak kereskedő cégek. Pl Uránvárosban a 6-os út mellet a városból kifelé a Tescoval szemben is van egy ilyen. De van még rengeteg ilyen a városban.
Van a vásár is, igen. Bár ott most azt hiszem átköltöztették nemrég a vásár egy másik részére az autópiacot. De ott sem kizárólag magánszemélyek árulnak ám. Ott is rengeteg a cég. Egyik-másik eléggé "tukmálós" is.
Egyébként én is a vásárban vettem az autómat két éve. Egy Opel Astra H-t, 1,42M-ért.
700 ezerért szerintem a G Astra teljesen jó és racionális választás.
Ha állapotfelméretni elviszed az Opel Penthehez (ők az egyetlen márkaszerviz a városban, 5000Ft-ért megcsinálják), arra figyelj, hogy ragaszkodj hozzá, hogy mindent nézzenek végig, ami bele tartozik az állapotfelmérésbe. Pl nekem megnézték a világításokat, az olajszintet, meg szemrevételezték a futóművet, azt jónapot. Utólag láttam a papíron, amit adtak, hogy az árban benne lett volna pl a műszeres fékhatás és lengéscsillapítók mérése, amit nekem egyszerűen csak bepipáltak a lapon, hogy megvolt és megfelelt, pedig el sem végezték. Ja, meg hátul az egyik felfüggesztésnél el volt törve az egyik spirálrugó, amit "elfelejtettek" észrevenni. Szóval ezzel vigyázz!
De lehet attól is függ, hogy kihez kerülsz, mert én ott szervizeltetek, más szerelővel, mint aki a felmérést csinálta annak idején, és ő meg teljesen korrekt. (Esetleg ha eldőlt, hogy ilyen autót veszel, keress meg privátban és tudok név szerint ajánlani szerelőt, akihez én is járok. Persze ha még nincs saját szerelőd.)
"Ha lehet ne kereskedésből vedd meg, mert azok átbasznak mindig."
Nem mindig. És magánember is szemrebbenés nélkül átvághat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!