Golf 4et szeretnék vásárolni, de nálam is felmerült a dízel-benzin kérdése. Melyiket ajánlanátok, és miért?
1.8T 150LE és az 1.9 TDI 90LE között vacilálok legfőképp, de ha mást ajánlotok, azt is szívesen meghallgatom indoklással.
Évente kb. 30.000km-ert mennék az autóval, és szerintem elég sportosan vezetek. 20 éves vagyok. Ezzel járnék munkába is, ami napi 80-100km. Ezen kívül városban és közúton is használnám nagyjából egyenlő arányban. Autópálya csak évente max 5-10x jön szóba...
Bennem ilyenkor mindig az a két kérdés merül fel, hogy :
-elolvassa amit ír?
-tudja mit ír?
Azért elég nagy különbség van egy 150 lovas benzines és egy 90 lovas dízel között. Mondjuk úgy +66% a benzines javára, ez elég nagy teljesítménykülönbség - még ha csak 150 ló alatti kocsikról van is szó. Kb ég és föld a két autó.
Ha sportosan szeretnél közlekedni, akkor a 90es TDI felejtős, de még a 110-es is. Arra inkább benzinest vegyél, viszont akkor a tankolásnál fogsz sírva fakadni. :D
Ugyanis évi 30 000-res futásnál egy 150 lovas benzinesnél amit sportosan hajtasz havonta eltankolsz 100-105 000 forintot. Bele fog férni a keretbe?
Ugyanez normálisan hajtva egy 90 vagy 110 lovas TDInél havi 60 000Ft-ra fog kijönni.
Ezen első körben gondolkozz el, mert ugye nem kis összegekről van szó. Ha belefér a sportos közlekedés, akkor meg ne vacakolj holmi 150 lóval, VR6-ot neki, ha már lúd legyen kövér. :D
Szerintem egy jó 110lovas TDI jó vétel lenne erre a felhasználásra, ha kihagyod a "sportos"-t az egyenletből.
Ugye te írkálod ki naponta háromszor ezeket a kettős tömegű lendkerekes kérdéseket?
Leírtam már párszor, de akkor újra. A kettős tömegű lendkerék még mindig olcsóbb mint a PD elemek.
Másrészt azért nem mindegy kinek mi a sportos. Én ha hajtom se eszik 7nél többet a 110 lóerős TDI. De az 1.8T tényleg teljesen más. El kellene gondolkozni, mit jelent neked a sportos. Mert az, hogy lepadlózod párszor a pirosnál nem sportos még:) Fogyasztásban lényegesen többen lenne a benzines. Ráadásul ha alattad lesz egy saját, jó kocsi, akkor nem fogsz megállni az évi 30.000 kmben, tapasztalat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!