Mennyibe kerül a kettőstömegű lendkerék Golf 4-hez?
Figyelt kérdés
Pontosan milyen célt szolgál? Olvastam, hogy az 1.9 110LE-sbe ilyen van, és időnként cserélni kell. Kb. mennyi az ára, illetve milyen időközönként kell cserélni? Vagy ez gazdától is függ?2014. júl. 14. 14:57
11/14 anonim válasza:
"A főtengely pedig nem fog tudni akkora amplitúdójú vibrációval forogni mint eddig, mert a hajtáslánc picit kisimítja azt."
Pontosan! Az amplitudó kisebb lesz, az erőhatás meg nagyobb. Ami nem épp előnyös.
De ha téged megnyugtat az a tudat, hogy a mérnökök csak szívatásból tervezik bele az autókba a kettős tömegű lendkereket, akkor élj ebben, nem foglak kiábrándítani belőle.
12/14 anonim válasza:
Jól ki van egyensúlyozva a rendszer a kettőstzömegű nélkül is. Persze nem lehet minden fordulaton minden vibrációt kiegyensúlyozással kiszűrni, ez a kettőstömegű lendkerék a komfort jegyében került az autókba, vagy szerinted akkor a hagyományos lendkerekes 90 lovas TDI főtengelycsapágyai ezer kilóméterekkel hamarabb széthullanak? Hát nem... Leginkább alacsony fordulatszám,oknál fogsz nagyobb rázkodást érzékelni a kasztnin, de ezeken a fordulatszámokon nem is illdomos sokat járatni a motort. Amúgy nemtudom milyen alkatrészeket ajánlgatott neked a szerelő, hogy a gyári csap pár forintal drágább neked, általában a gyári, és utángyártott alkatrészek között igen nagy kölönbség szokott lenni árban, gyakran a középminőségű utángyártottnál is 2x, ha nem többsazör kerül többe egy gyári alkatrész...
13/14 A kérdező kommentje:
Hm. Kaptam jó pár kérdést a válaszaimra, és inkább a 90 lovasat választanám a válaszok alapján, esetleg chippel, vagy még a PD TDI ami szóba jöhet, arról még nem kaptam elég infót hogy milyen :S Csak hogy többet kell vele foglalkozni meg a PD elem nem olcsó...
2014. júl. 15. 21:10
14/14 anonim válasza:
Hol írtam én olyat hogy ez az egész kutyulmány hülyeség? És hogy a mérnökök csak szívatásból teszik bele? Nem emlékszem :D
Van értelme, csak ez már kényelmi funkció, és a mai modernebb motorok hevesebb fordulatszám ingadozása miatt kell is sok autóba. Attól hogy fix lendkerékkel is használható az autó az nem azt jelenti hogy teljesen felesleges bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!