Csippptunnning egy kisdízelbe?
Megérné? Nem.
Tartósság, megbízhatóság? Csökken, mivel nagyobb erőbehatásoknak lesz kitéve mint a tervezett, így gyorsabban megadják magukat az alkatrészek.
Észrevehetőség? Jobb lesz a dinamikája, de többet fogyaszt és gyakrabban kell szervizelni.
Amúgy chiptuning a becsületes neve.
A különbség jól érezhető.
A fogyasztás, ha rendesen megvan irva a program, ugyanannyi marad.
A tartósság nem romlik észlelhetően.
Megéri-e? Igen, megéri.
Mindenképpen megéri, csak jó helyen és profi alkatrészeket kell betenni és bekalibrálni, letesztelni. Ennyi a titka.
Nyilván ha csak bele pattintanak egy gagyi cuccot, annak nagy szívás lehet a vége.
Egyáltalán nem éri meg!!!!!
Egy az hogy ezek az adatok hülyeségek.Ez csak a max amit kitudnak hozni komolyabb átalakítás nélkül.
Az igaz ha jó műhelyben csináltatod akkor a fogyasztás csak picivel fog nőni de.A motort mindenféleképpen hamarabb hazavágod,főleg ha nyomod is neki.
Ha reletíve nagyobb lóerőt akarsz,max 130 és 200-210 nM.Ez felett már komolyan növelik a befecskendezési nyomást ami nagyon hamar tönkrevágja a porlasztócsúcsokat ami rohadt drága.
A futómű (féltengejcsuklók) talán még elboldogulnak vele,de azok is hamarabb sírnak fel!
De még egy 15%-os teljesítménynövekedés elmegy gond nélkül,de mivel dízelről van szó a 40-40%-os nyomatéktöbblet már komolyan igénybevesz mindent.
A másik.
Megnézném én,hogy egy 2013 vw jetta 1.6 crtdi mikor megy el 400000 Km-t?
Őszintén?
Aki erre gerjed, vagy ebből él, az mindenképpen rá fog beszélni.
A valóság az, hogy kis cm3-nél teljesen felesleges, mert nem lesz látványos a különbség, viszont nagyon el tudják cseszni, ha nem profi csinálja!!
(Olyant meg nem fogsz találni, aki azt mondja, hogy vidd máshoz mert én béna vagyok hozzá.)
"Megnézném én,hogy egy 2013 vw jetta 1.6 crtdi mikor megy el 400000 Km-t?"
Mondjuk pár év múlva. 400.000-et gondolom nem megy senki évente, de pár év alatt összejöhet.
Nekem az 1.7 cdti Opelemben most van 690.000km és megy mint a golyó, semmi baja, olajat nem fogyasztja. És igen, ez is modern CR dízel.
Az az ami kamu!
Linkelnél egy fényképet?
Ha valós megkövetlek!
"A másik.
Megnézném én,hogy egy 2013 vw jetta 1.6 crtdi mikor megy el 400000 Km-t?"
Meg is nézheted... 2005-ös jetták közül már van ami futott ennyit, most az hogy az PD TDI, ezek meg már Cr-ek, tök mind1... Mellesleg, szerinted egy átlag felhasználó mennyit megy padlógázon %-ban? Na ha ezt a rendkívül kis %-át a felhasználásnak azzal a plusz terheléssel kell elviselnie, egyátalán nem okádik be olyan hamar... te neked van tapasztalatod egyébként chiptuningos dízellel, vagy csak úgy hasraütve osztod az észt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!