Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi baja van az autómnak?

Mi baja van az autómnak?

Figyelt kérdés

Adott egy 1997 Mitsubishi Carisma 1.9TD.

Kb 2 éve hogy megvan és akkor még minden rendben volt vele.

A helyzet a következő. Sima kuplungos elinduláskor a fordulat hamar zuhan. Klimával szinte nehezebb elindulni az autóval mint egy benzinessel. Ráadásul ha elindulok vele akkor kipöffent egy kupac fekete füstöt. Régen elinduláskor simma probléma nem volt vele. Olyan volt mintha oda lett volna szögezve az alapjárathoz a mutató. Meg sem mozdult a fordulat és mélyebb hangja is volt erőlködésnél plussz rezgett a műszerfal is a nyomatéktól. Dombon felfele úgyszint veszit a nyomatékból és hánnya a fekete füstöt ahelyett hogy menne. Előtöltés jó. Porlasztó jó. Légszűrő tiszta. Olajok frissek és nem eszi. Turbó 1.2bar. Gázolaj nem folyik sehol. Valakinek valami ötlete??

2014. júl. 5. 22:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Kipufogót nézted márr? Nem lyukadt ki esetleg? Nézesd át az egész alját. Mert ez megmagyarázná az erővesztést meg mindent. Mélyebb hangot...
2014. júl. 5. 22:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Mondom, ez a mély hang múlt el teljesen. Az a tipikus dizel erőlködés hogy búg és rezeg minden. Ehelyett csak füstöl és fullad !
2014. júl. 5. 23:43
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha nagy fekete füst van, akkor rossz az égés valamiért, tehát valami mégsem stimmel.

Olyan nincs, hogy minden jó, és mégsem jó. :)

Rengeteg dízelem volt már, sokszor agyvérezés kerülgetett, hogy nem találtam a hibát.

Csak egy példa:

A porlasztók alá roppantógyűrűt raktam rá, csak kivettem a dobozból 4 darabot, de volt közötte, egy 1mm-el vastagabb.

Eredmény: rettenet nehezen indult el, 3 hengerezett, majd utána már jó volt, ment mind a 4 csak gyenge.

Lehet, nem zár le egy porlasztó, csöpög, nem porlaszt, egy szelep nem zár, gyűrűtörés, vezérműkerék elfordult(ha nem ékes) stbstbstb....

Méress kompressziót!

2014. júl. 6. 07:01
 4/5 anonim ***** válasza:
Na igen, mindent felsoroltál, csak a kompresszió értékeket nem!
2014. júl. 6. 08:21
 5/5 A kérdező kommentje:
kompressziót nemtudom de 1-1,5 év alatt el tud kopni a motor ? nem hajtottam!
2014. júl. 6. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!