Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autóból lehet építeni...

Milyen autóból lehet építeni ferrari f430-at?

Figyelt kérdés
Mostanában jobban belemélyedtem a replikák világába, de még nem találtam olyan oldalt, ahol Ferrari F430-at "másoltak".
2010. jan. 5. 20:14
 1/9 anonim ***** válasza:
57%

remélem sehol nem másolnak ilyet, egy gyönyörű műalkotás bármely mása csak szánalmas selejt lehet

Ferrarit másolni, ugyanmár.

2010. jan. 5. 20:24
 2/9 anonim ***** válasza:

Azért, mert az F430 nem kellően keresett ahhoz, hogy megérje megtervezni a replikát. Az AC Cobra, a Porsche 917 és társaik sokkal híresebbek, többen keresik őket - de ez csak az egyik ok.

A másik probléma műszaki jellegű: minden replikát olyan hajtásláncra lehet jól megépíteni, mint az eredeti. Az AC Cobrához például orr-középmotoros, hátsókerekes alap kell. Ez azért van így, mert a szerkezeti részek elhelyezése döntően meghatározza a karosszéria arányait: egy hagyományos, keresztben beépített orrmotoros autó nagy első túlnyúlást igényel, hogy a hajtáslánc elemei elférjenek az első tengely előtt. Épp ezért a Ferrarik középmotoros típusait középmotoros alapokra kell építeni, hiszen az F430 lapos orra alá jóformán csak egy bokszermotor férne be, de a hűtőt akkor is élmény lenne elhelyezni. Ennek köszönhető, hogy a Ferrari-replikák általában Toyota MR2 alapra épülnek, ami eléggé ritka, így kevés az alapként használható darab. Ennek köszönhető, hogy a Ferrari-replikák általában elég ritkák, tehát azon kevés darab közt inkább az érdekesebbek találhatóak meg (208 GTB, 288 GTO és az örök sláger, a Testarossa/512TR).

2010. jan. 5. 20:26
 3/9 A kérdező kommentje:
Kösszi 2. látom nagyon jártas vagy a témában nem tudod véletlenül akkor, hogy Porshe 911-et miből lehet átépíteni legkedvezőbben?
2010. jan. 5. 20:30
 4/9 anonim ***** válasza:

nem a második vagyok, de a régi szériákat általában volkswagen bogárból építették meg replikának, mert eléggé hasonlóak felépítményben, mi több, az első porsche, a 356os is egy bogár alapokon nyugvó sportkocsi volt.

Amúgy a Ferrari replikákat MR2 mellett még pontiac Fierobol is szoktak csinálni, de a fiero alapból is nagyon szar és ha valaki még házilag megbütyköli csak rosszabb lehet + nem kanyarodik, így a tuti ferrari replika toyota mr2ből épül

2010. jan. 5. 20:40
 5/9 anonim ***** válasza:

Igen, a Fieroról én is hallottam, mert az is relatíve kedvező árú középmotoros sportkocsi... Csak éppen botrányos.

Porsche 911-et pedig - ahogy írták is - leggyakrabban Bogárból szoktak építeni, mert az is farmotoros, így a karosszéria arányait szépen lehet tartani. Nem mellékesen a 911 elődjének tekinthető 356 is a Bogár műszaki alapjaira épült (először középmotorral, majd a sorozatgyártásban farmotorral).

2010. jan. 5. 20:42
 6/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az eddigi hasznos válaszokat, még egy kérdés, honnan lehet beszerezni a kellő alkatrészeket, mert nem nagyon találok, se Ferrarihoz se porshehoz?
2010. jan. 5. 21:20
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem nézz körül ezen az oldalon, szerintem még segítenek is ha megkéred őket, bár nem ismerem őket.

[link]

2010. jan. 6. 16:11
 8/9 A kérdező kommentje:
kösszi
2010. jan. 6. 18:04
 9/9 anonim ***** válasza:
karosszériát múltkor néztem elég frányán munkálták meg, nem hiába vannak ott a komoly tervezők milliós gépekkel karöltve. vétek másolni ilyen dolgokat...
2013. ápr. 26. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!