Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fémragasztóról pár infó?

Fémragasztóról pár infó?

Figyelt kérdés
Hallottam róla, hogy lehet kapni fémragasztót (csapágyak, fogaskerekek, stb hézagmentes rögzítéséhez, meg még ki tudja mihez). A kérésem az lenne, hogy konkrétan mi a neve ennek, milyen márkájú, hol lehet kapni, és MILYEN SZÍNŰRE, ÁLLAGÚRA SZÁRAD, ha csak úgy simán hagyjuk megkötni a levegőn?

2014. jún. 28. 13:35
 1/5 anonim ***** válasza:

itt van egy ilyen pl:

[link]

Elég keményre megköt, de a szöveggel ellentétben köszönőviszonyban sincs a fém állaghoz képest.

Gondolom ilyen kiverődött csapágyfészkekhez kellene használni, de ha nem lesz központos, szétrázza a tengely az egész blokkot.

Anno próbáltam ilyennel megragasztani egy 350-es JAWA blokkját, de kalap szalmát nem ért az egész, csak tele lett forgáccsal a forgattyúház utána.

Szerintem inkább vidd el gépműhelybe, ha használni is akarod majd a motort, autót.

2014. jún. 28. 13:57
 2/5 anonim ***** válasza:

236 féle fémragasztó létezik. Valamelyik erre jobb-valamelyik arra. Van ami kicsit rugalmas, van ami egyáltalán nem, van ami átlátszó lesz ha megszárad, van ami acélszürke. Létezik teljesen híg állagú is de vasgyurmának nevezett is (persze száradás előtti állapotra értendő) ...

2 komponensű fémragasztóként(vagy vasragasztóként) keress rá. Fogsz találni párat.

Próbáltam már 6-7 félét. Kb mind másra ideális. Viszont egy lyukas benzintankot egyikkel sem tudtam befoltozni(hiába a zsírtalanítás, rozsdaátalakító, rozsdamaró akkor is jobb esetben 1 hónap után kezdett átszivárogni a benzin).

Illesztett felületekhez lehet kapni kifejezetten csapágyragasztót (gúgli a barátod). Persze az is csak kis kopás esetén használható.

Tapasztalatom alapján a hőt(100°C felett) egyik sem bírja túl jól(persze ebben is nagy a szórás, de 200-at egy se bír ki)

Amire tökéletes az a nem teherviselő elemek javítása, pótlása. Motorblokkon gyújtásnál kitört darabot pótoltam vele(vasgyurmával). Csiszolás és festés után észre se lehet venni. Na meg sok más helyre is hasznos. De csak ésszel. Teljesen lógó csapágyat nem fogod vele normálisan berögzíteni.

2014. jún. 28. 16:05
 3/5 A kérdező kommentje:
igazándiból én egy feliratot szeretnék gyártani a hengerfejemre (megvan az öntőforma)...
2014. jún. 28. 21:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Ugye nem léghűtéses gép hengerfeje? Ha igen akkor inkább ne.

Ha nem az akkor kérdés hogy mennyire bonyolult a minta és hogy tervezet felhelyezni.

Ha megvan a negatív azt kiöntheted vele (de erre jó lehet műgyanta is amit pigmentekkel tetszőleges színűre szinezhetsz). Ha a minta finom részleteket tartalmaz akkor jó híg ragasztót használj. Ha nem olyan részletes akkor jó lehet akár a gyurma is.

Aztán miután kivetted a formából valami, szintén híg ragasztóval felragasztod. (formát kiöntés előtt ne felejtsd el valami formaleválasztóval bekenni/fújni)

Ha nem akarod külön ragasztgatni, hanem a felületre akarod kiönteni akkor nagyon hígat és gyurmát hanyagold.

2014. jún. 28. 23:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Formaleválasztót elfelejtettem részletezni.

Néhány ragasztóra rá is van írva hogy pl olajjal, zsírral bekent felületre nem tapad. Szóval vagy ez. Vagy befújod a felületet pl szikikon spray-vel vagy valami hasonló.

Eredményre pedig majd kíváncsi lennék, ha nem titok :)

2014. jún. 28. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!