Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Segésmotoros kerékpárra...

Segésmotoros kerékpárra mennyibe kerül a kpm vizsga?

Figyelt kérdés
Sokan azt mondját, hogy kismotorra nem kell, pedig kell! ha nincs rajta akkor nem is lehetne közlekedni vele. Aki nem hiszi, annak elmondanám, hogy engem most sziveóatnak a rendőrök eemiatt és el akartak tiltani, mert "a motor nincs hatósági jelzéssel ellátva". Hiába csak 50 ccm és 4 Kw alatt van a teljesítménye, de trafival bemértek és mivel többel mentem mint 45km/h, ezért nagymotornak vették és elért akarnak eltiltani, mert nincs rá jogsim. Szóval kell vizsga, de mennyibe kerül a vizsga???

2014. jún. 22. 16:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Nem kell rá vizsga, ha szabályosan használod. És segédmotornál a megengedett sebesség 40 km/h.

Ha ennél többel mész, akkor az már nem segédmotor, így kell rá rendszám, vizsga, és A1 jogsi.

2014. jún. 22. 16:35
 2/17 kata kata ***** válasza:
Az nem KPM vizsga!Hanem JOGOSÍTVÁNY!
2014. jún. 22. 16:40
 3/17 kata kata ***** válasza:

A vizsgadíj árát az iskolától kell megkérdezni,ahol jelentkezel a tanfolyamra.

[link]

2014. jún. 22. 16:53
 4/17 A kérdező kommentje:
nekem KPM vizsga kéne, amikor a motor vázába beleütik, hogy cm50! és ha szabályosan használod, ha nem, kell rá a jelzés, de ha szabályosan használod kevesebb a valószínüsége, hogy belédkötnek
2014. jún. 22. 16:58
 5/17 kata kata ***** válasza:
Az alvázszámod most is benne van.Ez alapján a rendőr most már azonnal megtudja nézni az adatokat,hogy milyen motorral szerelték.Azaz hány cca.Már nem kell nekik a NKH-tól (Nemzeti Közlekedési Hatóság)lekérni.Tartsd be a sebesség határt(40km/h) és nem lesz gondod.
2014. jún. 22. 17:16
 6/17 anonim ***** válasza:

Ezért kell betartanod a sebességkorlátozást. Hiába tud többet a gép, nem mehetsz többel!

Amúgy meg ne izgulj, ha tényleg 50-es, tuningmentes (!!!), megnézik az alvázszámot, lekérik az adatokat. Ha azok alapján 50-es, gyári blokk van benne (a te érdekedben reménykedj, hogy nincs megpiszkálva), és az esetleges teljesítménymérés után se tud többet 4kW-nál, nem tudnak veled mit csinálni. Arról nem tehetsz, hogy nincs lefojtva. Így vetted, aztán kész. Kapsz egy büntetést gyorshajtásról, lenyeled a békát, és túllépsz a dolgon.

2014. jún. 22. 17:21
 7/17 anonim ***** válasza:
Nem kell rá vizsga, jogosítvány és érvényes kötelező biztosítás kell rá, ja és max 40-el mehetsz, még ha többet is bír a motorod.
2014. jún. 22. 19:15
 8/17 anonim ***** válasza:

Gondoltam szólok, hogy nem a rendőr a hülye, és nem is a kérdező! Bár ő egy kicsit mégis az...

Gondoltam idézek az 5/1990-ből:

"VI. FEJEZET

SEGÉDMOTOROS KERÉKPÁRRA VONATKOZÓ EGYEDI MŰSZAKI VIZSGÁLAT

Forgalomba helyezés előtti vizsgálat és közúti műszaki ellenőrzés

19. §207 (1)208 A típusbizonyítvány nélkül forgalomba helyezhető két- és háromkerekű segédmotoros kerékpárt forgalomba helyezés előtti vizsgálat céljából a közlekedési hatóságnál be kell mutatni. Ha a közlekedési hatóság a forgalomba helyezés előtti vizsgálat alapján megállapítja, hogy a jármű a jogszabályban meghatározott műszaki feltételeknek megfelel, azonosítási jellel látja el.

(2) A típusbizonyítvánnyal rendelkező két- és háromkerekű segédmotoros kerékpárokat – a típusbizonyítvány alapján – a gyártónak vagy a forgalmazónak azonosítási jellel kell ellátnia. Az azonosítási jel hatósági jelzésként elfogadható.

(3)209 A két- és háromkerekű segédmotoros kerékpár azonosítási jele a jármű vázába beütött CM betű és a hajtómotor cm3-ben meghatározott hengerűrtartalmát jelző szám. E jelet csak a gyártó, forgalmazó, illetőleg a közlekedési hatóság ütheti be. Segédmotoros kerékpár ilyen jelzés nélkül a közúton nem közlekedhet."

A lényeg, hogy a rendőrök általában nem foglalkoznak a CM50 jelzéssel, de ha már valaki eléri a pofátlanság küszöböt és 30-as táblánál 90-nel tép, akkor ez jó alkalom, hogy megszívassák! :D

A CM50 beütésről sohasem adtak semmilyen igazolást, ezért sokan maguknak ütötték be a régi szép időkben, bár ezt a kérdező esetében nem javaslom, mert elég feltűnő lesz, ha megint összefut a zsernyákokkal!

:)

2014. jún. 22. 20:27
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Akik pedig azt hiszik, hogy a rendőr utána tud nézni bármi alapján is, a segédmotoros kerékpároknak, üzenem, hogy a segédmocikról semmilyen nyilvántartás nincs, max a biztosítónál van bejegyezve az alvázszám!
2014. jún. 22. 20:29
 10/17 A kérdező kommentje:
Ebben teljesen igazad van. Csak én nem tudtam, hogy kötelező a cm50 jelzés és nem is én vagyok az első tulaj.. (korábban már rendőr tulaj is volt.) de ha benne van a cm50 jelzés, akkor csak a gyorshajtás miatt szivatnak, ami jogos is ha gyaorsan megyek. de akkor nem szivatnak más hülyeséggel, hanem felfüggesztik az szabálysértési eljárást. Köszönöm a válaszokat! :)eljárást.
2014. jún. 22. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!