Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet a baja? Hengerfejes...

Mi lehet a baja? Hengerfejes vagy valami más?

Figyelt kérdés

Van egy 1996-os 16.16V-s benzines fiat bravom.

Forr a vizem, nincs fűtésem (direkt megnéztem).

Légtelenítettem 3x. Harmadjára már azt hittem jó, mikor 2km-rel kb hazaérkezésem előtt megint kezdett melegedni a motor. Kb fél liter viz hiányzott és még ami érdekes lehet, hogy beinbditottam és járó motornál, a hűtősapkánál nyomta ki a vizet. Persze már meleg motornál, és saőka nélkül. A kipufugóból jött némi fehér füst, de nem sok,ilyen melegben szerintem ez sem normális...mi lehet a gond? Remélem nem hengerfejes...

2014. jún. 2. 21:10
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

na, a fotelszerelők....

Aztán miért olyan biztos, hogy hengerfejes???

Igenis vannak autók, amik hajlamosabbak amúgy arra, hogy elmegy a hengerfejtömítés, könnyebben gátrepedt lesz, és vannak, amiket gond nélkül lehet forralgatni, meg se kottyan nekik. Anno volt egy 1.7-es díel Fiat tipom, úgy vettem, hogy sima víz volt benne -20 fokban, nem gondoltam volna, hogy van olyan barom, aki vizet rak bele ilyen időben. Az utca végéig nem jutottam el vele, mert megszorult a motor.

Viszont nemegyszer megforraltak régen dízel Opelokat, meg se kottyant neki, nyomta ki a vizet mint az őrült, alig volt már benne, semmi baja nem lett a motornak.

De típuson belül is vannak változatok, van, amelyik bírja, van, amelyik nem. Érdemes megnézni a renault 1.9-es dízelmotorjait, milyen közel vannak egymáshoz a hengerek. Szét is reped mindegyik.

Ha hengerfejes, le kell venni a kiegyenlítőkupakot, és nézni, nyom-e ki kipufogófüstöt rajta. De azért volt ekkora vízfogyasztás, mert kinyomta a vizet, és nem azért, mert megette.

2014. jún. 3. 09:03
 22/24 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat.

Ma észrevettenm valamit, a motorbol jön ki egy vékony cső, és elvan törve, csöpög belöle a viz. Mármint a csőben kellene elvezetni a vizet, de mivel elvan törve, igy a motorbol csöpög ki a viz. Nem az okozza hogy folyamatosan levegősödik és fogy a viz? Nem nagyon értek hozzá, azért is inditottam el a kérdést, szóval lenéző és bunkó kommenteket nem kérek. Köszi előre is a segitséget. ;)

2014. jún. 3. 20:28
 23/24 anonim ***** válasza:
és az cső hova megy?
2014. jún. 3. 20:39
 24/24 A kérdező kommentje:
motorból motorba. egyik vége alul, másik felül.
2014. jún. 3. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!