Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet a baja? Hengerfejes...

Mi lehet a baja? Hengerfejes vagy valami más?

Figyelt kérdés

Van egy 1996-os 16.16V-s benzines fiat bravom.

Forr a vizem, nincs fűtésem (direkt megnéztem).

Légtelenítettem 3x. Harmadjára már azt hittem jó, mikor 2km-rel kb hazaérkezésem előtt megint kezdett melegedni a motor. Kb fél liter viz hiányzott és még ami érdekes lehet, hogy beinbditottam és járó motornál, a hűtősapkánál nyomta ki a vizet. Persze már meleg motornál, és saőka nélkül. A kipufugóból jött némi fehér füst, de nem sok,ilyen melegben szerintem ez sem normális...mi lehet a gond? Remélem nem hengerfejes...

2014. jún. 2. 21:10
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Igen mindkettőt, de a radiátornál levőt csak egyszer. És a gőz a kipufogóból? Az mitől lehet? Csak ha hengerfejes?

Meg a vizet 3x utánatölteni 15km en , az nem normális jelenség szerintem. Meg mitől lesz egyáltalán levegős ha hozzá sem lett nyúlva?

2014. jún. 2. 22:11
 12/24 anonim ***** válasza:
Valóban nem normális, mese nincs, sajnos eszi a gép a vizet.
2014. jún. 2. 22:21
 13/24 A kérdező kommentje:
Kis távokat lehet vele így menni?
2014. jún. 2. 22:25
 14/24 anonim ***** válasza:
A Vízpumpa nem nyomást csinál hanem csak keringteti a vizet. Nagyon gyanús hogy hengerfejes. Sajna a fiátok hajlamosak könnyen erre. Próbáld meg hogy hidegen felöntöd maxra a vizet, sapkát vedd le és járasd. Ha úgy is tolja ki a vizet akkor a kompresszió már beledolgozik a hűtőrendszerbe.
2014. jún. 2. 22:43
 15/24 anonim ***** válasza:
Sokáig nem fog így menni, és nagyobb kár is történhet.
2014. jún. 2. 22:44
 16/24 A kérdező kommentje:
És azt honnan tudom meg, hogy csak tömítés-e vagy a hengerfej is repedt-e? Az csak akkor derül ki ha leveszik a hengerfejet?
2014. jún. 2. 23:02
 17/24 A kérdező kommentje:
Ja és még egy kérdés. Ha hengerfejes akkor gondolom mindegy, hogy meleg-e a motor vagy hideg. Szóval ha reggel beindítom hideg motorral, akkor is kellene füstölnie gondolom ha hengerfejes?
2014. jún. 2. 23:15
 18/24 anonim ***** válasza:

nézd meg a vízpumpát, hogy jó-e, simán ráillik amit leírtál, hogy nem jó. Komámnak volt ilyen a G Astráján a műanyag lapátos vízpumpa megadta magát, az ékszíj hajtotta ugyan a vízpumpát, de a lapát állt egy helyben.

Nyomás persze hogy van, meg kinyomja a vizet, mivel nem kering, felforr, a víz meg kitágul nagyon.

És igen, mivel írod, hogy fűtésed sincs, odáig fel sem jut a forró víz. Reméljük "csak" ez a gond.

Hűtőtömítőt ne rakj bele lehetőleg.

2014. jún. 3. 06:14
 19/24 anonim ***** válasza:
Az bizony hengerfejes. Ha az eddigi jelek nem eléggé nyilvánvalók akkor még érdemes kiszedni a gyertyákat és összehasonlítani a színüket, ha van vagy vannak köztük "nagyon érdekes" színűek akkor az azt jelenti hogy tocsog az ominózus henger(ek)ben a hűtővíz. A hengerfej és tömítésének rendbetétele/cseréje után kötelező a hűtővíz és az olajcsere is.
2014. jún. 3. 06:58
 20/24 anonim ***** válasza:
14-es: Ne terjesszük már a hülyeséget, ha szabad kérnem. Minden autó hajlamos rá, nem csak a Fiatok, ha elhanyagolják a karbantartást és/vagy extrém terhelésnek teszik ki a motort.
2014. jún. 3. 07:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!