Mi a véleményed erről az autósról?
A balesetek több mint 30 % -át okozzák a gyorshajtók! És ők okozzák az igazán súlyos baleseteket eleve a sebességből adódóan. Ők előznek beláthatatlan kanyarokban is frontálisan ütközve az ártatlan szembejövőkkel ,mert annyira sietős nekik, hogy nem bírnak várni.
Az hogy valaki gyakorlatlan "béna"és lekoccol egy másik kocsit abból csak anyagi kár keletkezik ,de egy ilyen idióta mint a videós nem való emberek közé. Elég lett volna itt is ha csak kicsit elvéti a nagy mutatványt és már lenne 3 halott.És ki tudja hány árva gyerek. De őket ez nem érdekli ,lényeg hogy 20 mp-el előbb érjenek a piros lámpához. Nem kell 160 -al menni üres úton sem, érdekes én nem kapok 30 ezret ,de aki nem bír a vérével az adózzon csak ,jót tesz az államkaszzának. A hülyék adója ez ,hiszen teljesen önkéntes.
Kedves Utolsó!
Van jogosítványod vagy anélkül okoskodsz?
Ha van akkor tanított is valaki az oktatón kívül vezetni vagy apuci a segged alá rakta a kocsit és csak vezetgetsz?
Nem a Ladás korszakban élünk hogy a 160 egy egetrengetö sebesség legyen. Ne nevettess már. Egyenes úton, autó nincs a közelben, mi akkora nagy vétek abban, hogy az ember halad?
Ész nélkül kitesznek egy 60-as táblát, mi akkor vétek abban ha az ember nem lassít? Ki az a birka aki 110röl lefékez 60-ra és 100m múlva gyorsít visssza 90-re úgy hogy a làthatáron nincs autó? (Kivéve elbújva a rendöröka híd töltése mögé)
Nem kell engem hülyézned, ha balhere vagy akkor menj lassan, de engedj el minket és ne üsd az orrod a mi dolgunkba. A két fordos meg adja vissza a jogsiját vagy ne tartson fel senkit.
Kb 20 éve vezetek ,köszönöm kérdésed . Én sem engedtem volna el a kamerás autót ,mert nincs rajta megkülönböztető jelzés és ez nem autópálya ,és ott semmi értelme sietni.
Neked semmi jogod felülbírálni egy tábla jogosságát, nincs kint ,hogy csak nappal érvényes, szóval be kell tartani. De ne tartsd be ,akkor jön a csekk, az államnak ez csak jó .
Ez egy örök harc lesz úgy látom ,szabálytisztelők és szabályszegők közt ,de most végre csúnyán vesztésre fogtok állni. Mindenhová kamerát és mérőt fognak rakni ,úgyhogy vagy beálltok normál sebességre vagy fizettek minden héten,amíg el nem veszik a jogsitok. A Fordosnak meg nem fogják elvenni soha, akárhogy is fáj.
#23-as! Ezek szerint te, lakott területen belül 2 sávos út esetében inkább cammogsz a belső sávban 40-50-el, és direkt szivatod az embereket, mint hogy kihúzódnál a külsőbe, hogy ne tartsd fel a forgalmat?! Ha egy kamionos loholna a seg.edbe 80-al (belvárosban) azt is simán leállnál direkt szivatni? Gyanítom nem. Inkább kiskutya módjára kimásznál a külsőbe, még mielőtt letolna téged az útról.
Nem csak a gyorshajtók okoznak ám balesetet, hanem az olyan pancserok is, akik a visszapillantót tükrüket csak dísznek használják, de még véletlenül sem pillantanának bele, mint a videóban szereplő 2 fordos.
Egyik kocsinak sem kellett volna eszeveszett tempóban száguldoznia. Csak nem kellett volna egymás mellett haladniuk! A baloldali autós vagy kiment volna a külsőbe, vagy mikor már látta, hogy a kamerás kocsi az előtte haladó s..ggébe van, akkor egy pillanatra levenni a lábát a gázról, hogy elég helyet hagyjon a 2 kocsi között, aztán a kamerás kocsi ment volna szépen tovább.
20 éve vezetsz? Havi 200 km-t a nagymamához meg vissza?
Látszik, hogy te se voltál még fuvarozó... tudnád milyen az ha 3,5 tonnással járnál... Mikor 2 órád van aludni két 600km-es út között, megváltozna a véleményed a tötymörgő önkéntes rendőrt játszó idiótákról... ahol 70-es tábla van, nyugodtan mehetsz óra szerint minimum 90-el, mivel az autó órája [szinte] mindig felfelé csal gyárilag, a trafi meg bőven enged 15 km/h sebességet, tehát ha te az órán 70-et látsz, az a valóságban jó 62-65-nek... az enyémben pl 125-öt mutat, mikor gps szerint csak 112-vel megyek, ez barátok között is 13km/h eltérés, vagyis az óra szerint 70-es táblánál még 98-al biztosan mehetek, még mindig nem lesz fénykép, de ha nagyon biztosra akarok menni, akkor is minimum 85... és ez a baj, hogy a sok barom ezt nem kalkulálja bele, sem az óra tévedését, sem a trafi +15-ös tűrését...
Én még SOHA nem futottam trafiba, mert mindig olyan tempóval megyek, hogy épp még ne jöjjön a csekk, 30-as táblánál pl az órám szerint vígan mehetek 50-el, úgysem kapok csekket, mert ennyit tűr a trafi + ennyit csal felfelé a kocsi órája...
Mikor a sok hülye városban 45-el halad, az a valóságban jó 36-38-nak, mikor 65-el is mehetne...
Próbálkozott velem kamionos is már ,nem is egy, de nem mentem gyorsabban a megengedettnél, hiába villogott és jött közel, szépen tartottam a megengedett sebességet.Ja és a külsőben mentem akkor! És nem tolt le sehová, mert akkor szépen elbúcsúzhatott volna a jogsijától és az állásától is, és mehetett volna utcát seperni.
De látom egyikőtök sem válaszolt a kérdésre ,ezzel el is dőlt hogy ha balesetet okoz a kamerás kocsi akkor nem a Fordost meszelik el, tehát nem ő volt a szabálytalan! Az ámokfutóknak nem kell segíteni.
A fuvarozónak sincs semmivel több joga a közúton és neki sem jár alapból a gyorshajtás. Sőt sok esetben kevesebbel mehet csak mint a megengedett .Az nem indok hogy sietni kell mert a főnök azt mondta.
A kocsim órája gps szerint nem téved csak 1-2 km/órát, be van mérve. A kreszben hol van az leírva hogy megengedett sebesség + 15% al lehet menni?
De itt a videóban nem erről van szó, hanem egy közveszélyes őrültről aki még büszke is rá.
A KRESZ szerint nyilván a gyorshajtót büntették volna baleset esetén.
De emberileg és a józan ész is azt diktálja, hogy a belső sávban tötymörgő idióta minimum 50%-ban hibás lett volna, mert a közúton a legveszélyesebb az önjelölt rendőr - sokkal veszélyesebb, mint a gyorshajtó.
Tudod, a statisztika ilyen biznisz... Mikor a sztrádán a kalapos skodás kihajt a belsőbe 94-el a kamion mögül és hátulról telibe trafálja valaki 160-al akkor az úgy kerül be a statisztikába, hogy a gyorshajtás miatt történt a baleset. Pedig ha a kalapos használja a tükröt akkor nincs semmi gond - illetve nagy részben 130-al sem tudott volna megállni a másik fél.
Ennyi a gond összesen a gyorshajtás okolásával...
A felvétel alapján márpedig a fordost is büntethető, mert egyértelműen látszik a szabálytalanság elkövetése, mert nem előzött, nem kanyarodott le, és nem is volt tele a külső sáv. :)
Egyébként az ilyen balfácánoknak én nem adnék jogsit, ahogy neked se, ha a szabálytalanságot VÉDED, mivel EZ IS SZABÁLYTALANSÁG, tehát mi védjük a kamerást, mert jogos a felháborodása, te meg a fordost, annak ellenére, hogy feltartja a forgalmat, a rendőr meg megbüntetné mindkettőt, szóval pont...
Egyébként ha jól emlékszem az USA-ban, ha valaki feltartja a forgalmat BÁRHOL, azt megállítják, és megbüntethetik... Valamelyik nap láttam egy ismeretterjesztő csatornán rendőrségi autósüldözéseket, és a sok gyorshajtó autótolvaj közt volt egy felvétel, ahol egy nyugdíjas öreget állítottak meg, mert a megengedettnél lassabban ment, és feltartotta a forgalmat a szakadt roncsával. Méltányosságból csak arra kérték, hogy álljon félre ha felgyülemlik mögötte a sor, és engedje el a mögötte vonatozó autókat, igazából megbüntethették volna...
Egyébként ha már annyira véded a társadalmat, a szerencsétlen fuvarozó aki azért siet mert a főnöke hajtja, és nem inthet be neki, mert a családjának valamiből ennie kell, te meg pont vele cseszel ki, azzal, hogy játszod a hőst, és lehet emiatt a késés miatt fogja elveszteni a munkáját, akkor légy szíves, legalább ne dicsekedj vele...
Ha nem megy 160 -al akkor lehet meg tud állni vagy lassítani. Ez egy ilyen játék, vannak szabályok. Azért is van sebességlimit ,hogy ne alakuljon ki irreális különbség a pályán belső és külső sáv közt. Ha betartanák a belsőben a 130-at ,kalaposskodás barátunk is sokkal jobban fel tudná mérni mennyire közelít a másik a tükörben és könnyedén fel tudna gyorsítani a kisebb teljesítményű kocsijával is, ha nem 160-al menő kocsik közé kéne bevágódnia mikor ő éppen 100-al ment a külsőben.
Tehát nagyon helyesen , ez is a gyorshajtás miatt van és ide is sorolják a szakemberek. Persze a mindig kiskaput ,kereső ,folyamatosan szabályszegéssel magának előnyt kovácsolni akaró magyar ember már csak ilyen, lázad folyamatosan ,trükközik, okoskodik, gázolna át mindenkin,mert neki oka van rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!