Kb tökmindegy mit borítasz bele. Mivel 99%-ban nem cserélgetik a kézi váltósokban az olajat, így akármilyen legalja márkájú olajat raksz bele, még mindig jobb lesz, mint a 10-15 éves gyári olaj, ami benne van :D
2014. máj. 22. 17:35
3/8 anonim válasza:
80-90 valo bele
2014. máj. 22. 18:15
4/8 anonim válasza:
Azért nem szokták a váltóolajat cserélni mert a legtöbb autóba élettartam-garanciás, így tök fölösleges kicserélni, mert a 10-15 éves gyári olajjal is megy a váltó gond nélkül.
2014. máj. 22. 18:48
5/8 anonim válasza:
Szerintem a legtöbb autóra csak ráfogják, hogy élettartam garanciás. Majdnem minden kréziváltónál van csere előírás, még ha ez X év vagy 150 000km körüli érték is. Persze, ha nincs cserélve, akkor sincs vele komolyabb gond, az első 15-20 évben.
Az már inkább szomorú, hogy az automatákra is ezt szokták mondani..
Itt néha írnak hogy váltóolajat cseréltek, majd akad utána a váltó. Mivel a kézi váltókba speciális olajat öntenek hogy ne legyen cserés, valaki mégis le szeretné cserélni, akkor nehezen talál gyári minőségű olajat, mivel nem úgy tervezték hogy ki kell majd cserélni.
2014. máj. 23. 10:48
7/8 anonim válasza:
Hát, az olajdoktor már azt is leírta, hogy nem kell az automatában olajat cserélni. Ezek után, szerintem felesleges rá hivatkozni... :D
2014. máj. 23. 11:03
8/8 anonim válasza:
Ma már gyakori az hogy élettartamra van feltöltve a váltó olajjal, de attól még akad olyan kivétel ahol csereperiódus van előírva. Ilyen például a Suzuki. Nem vagyon benne biztos hogy minden modellnél, de valalyik generációja a Swiftnek kimondottan igényli a rendszeres cserét, mert egyébként tönkremegy a váltó (csak 1.3-as motorral szerelt autóknál).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!