Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Friss jogsisok, hogy oldjátok...

Friss jogsisok, hogy oldjátok meg ezt a problémát?

Figyelt kérdés
Nos az a problémám h szeptemberben lett meg a jogsim 18 éves vagyok és anyukámmal meg nevelőapámmal élek együtt, van kocsink, és amég nem lett meg a jogsim nevelőapám mindig mondta ha majd meglesz a jogsim vihetem a kocsit ha kell meg ilyenek, nos azóta kb egyszer se vittem el mert nem adná ide tudom, ha megyünk valahova és én vezetek azt se nézi jó szemmel, anyukám ide adná csak benne is van félelem h össze törném esetleg meg nem akar összeveszni senkivel, de amúgy óvatosan vezetek meg normálisan, sőt múltkor barátnőm faterja megkérdezte h ott van-e nálam a jogsim mondtam hogy igen és megkért hogy szaladjak már el neki pár helyre itt a kocsikulcs, mert ő már ivott egy sört, én csak néztem de megtettem neki, és minden prímán ment, elmeséltem itthon és anyáék csak húzták a szájukat, de olyan égő itt a jogsim és akkor ha esik az eső mint például ma is a barátnőmet gyalog kell hazakísérnem aztán buszoznia kell haza ... h beszélhetnék velük h adják ide a kcosit, anya azt mondja h várjak és már nyár köürl biztos ide fogja adni ha nekem is el kell intéznem valamit, amúgy nem sokszor használnám csak ha olyan cuccot kéne vinnem amit gyalog nehéz vagy ha barátnőmért kéne elmenni h őt hozzam el, én elmegyek hozzájuk busszal is... kérlek segítsetek
2009. dec. 30. 18:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: és hitel nélkül! Bármilyet is veszel hitelre 1 milláért, még félig sem fogod kifizetni már több lesz a tartozásod mint az autó értéke. Utána lehetetlen kiszállni belőle. De ha nézel magadnak 2-300ezerért egy megkíméltet, amihez még jó olcsón kapsz meg minden alkatrészt, mert költeni biztos hogy kell előbb-utóbb a 1M körüli autókra is.
2009. dec. 30. 18:50
 12/18 anonim ***** válasza:
Nem szivatás, de 4 hónapos jogsisnak én sem adnám oda az octáviát. Hidd el, friss jogosítvánnyal még azok a reflexek sincsenek meg, amik egy nyugodt városi kocsikázáshoz kellenek. Mire kifejlődnek a reflexek (ami sok autósnak soha az életben nem is lesz), eltelik egykét év, de még azzal is könnyen összetörheti magát az ember. Próbáld megbeszélni a nevelőapáddal, hogy gyakoroljatok egy kicsit, nyugodt utcákban, vagy éppen parkolókban. Ez nem lehurrogás, hogy nem tudod elvinni a kocsit baleset nélkül, csupán szeretnék rávilágítani, hogy egyesek még 15 éves jogosítvánnyal is mazsolák az úton, és egy kis autó után nem valószínű, hogy egy octavia-t is ugyanúgy tud vezetni. Valamint az autó kezelésének alapjait tanítják meg az autósiskolában, azt, hogy hogyan is kell bánni egy autóval, azt nem. Hidd el, egy fél év múlva majd jobban engednek vezetni, ebben a nyálkás csúszós időben nem a legjobb első tapasztalatokat szerezni.
2009. dec. 30. 19:45
 13/18 anonim ***** válasza:

Anno én is azt hittem, hogy anyum nem adja oda a kocsit, de odaadta! Magam is meglepődtem. Amíg csak tanultam, addig is engedte, hogy vezessek, persze kizárólag a faluban és mellettem ült. Forgalmi vizsga után az oktatóm mondta anyunak, hogy jól vezetek, biztosan, de gyorsan. Még is odaadta a kocsit. Örülök, hogy ilyen volt. :))

Dicséret az számomra, hogy ha anyu kocsijával megyünk valahová, mindig átadja a kulcsot. Ja, és azt mondta, hogy olyan taxisan vezetek... :D

2009. dec. 30. 19:51
 14/18 anonim ***** válasza:
Az utolsó vagyok, azt elfelejtettem írni, hogy 31 éves nő vagyok és 12 éve van jogsim.
2009. dec. 30. 19:51
 15/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ne vegyél drága kocsit, tanulni jó egy pár száz ezres is, persze, csak akkor ha fenn is tudod tartani.

Az én fiam is most tanult meg és én küldöm, hogy menjen, ő valamiért nem akar. Nem értem mit féltenek emberek egy autón, ha már a féltésről van szó, akkor én inkább a fiamat féltem, mint az autómat, az csak egy autó. Pedig nem trabant, de akkor is.

2009. dec. 30. 22:04
 16/18 A kérdező kommentje:
hát köszi szépen h írtatok, csak azért olyan furcsa h amég ne mvolt jogsim mondta h így úgy, aztán mintha elfelejtette volna, jó tudom h nem vagyok profi, de nem vezetek úgy mint a sok velem egykorú gyerek apuci bmwjével, mert nem akarom se magam összetörni se a kocsit, mert a jogsit én magamnak fizettem nem szeretném h elvegyék, mert akárki akármit hisz h most octavia rs, anya úgy nevelt h amit szeretnék pl telefon laptop stb keressem meg magamnak rá a pénzt, és így dolgozok hétvégente 24 órát árufeltöltőként meg néha éjszakás is vagyok, igaz h csak egy kis befolyással mert anyu egy cégnél a fejesek közé tartozik de akkor is magamnak kerestem meg rá és nem akarom h elvegyék, de azért jó lenne vezetni is mert szeretek, és nem akarom h kiessek a gyakorlatból és majd csak bénázzak később
2009. dec. 30. 23:54
 17/18 anonim ***** válasza:

Édesapádtól nem tudod elkérni a kocsit?

Nem csodálom hogy a nevelőapád nem adja oda, azért mégis csak a nevelt fia vagy... mind1 ebbe ne menjünk bele.

Ha nagyon akarsz vezetni akkor gyűjts saját kocsira, 200 ezerből már átiratással, együtt megvan egy használt autó.

Nekem szerencsére néha odaadják úgyhogy eszem ágában sincs autót venni:D

2009. dec. 31. 06:05
 18/18 anonim ***** válasza:

Érthető dolog, hogy nem szívesen adják oda, mert még nem vagy gyakorlott.

Itt az idő a megoldás. Ha csak néha is adják oda, és közben húzzák a szájukat, de várnod kell, előbb utúbb elmúlik belőlük a félelem, és egyre szívesebben fogják oda adni.

Na meg néha te is tankolhatsz bele.

2009. dec. 31. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!