Friss jogsisok, hogy oldjátok meg ezt a problémát?
Figyelt kérdés
Nos az a problémám h szeptemberben lett meg a jogsim 18 éves vagyok és anyukámmal meg nevelőapámmal élek együtt, van kocsink, és amég nem lett meg a jogsim nevelőapám mindig mondta ha majd meglesz a jogsim vihetem a kocsit ha kell meg ilyenek, nos azóta kb egyszer se vittem el mert nem adná ide tudom, ha megyünk valahova és én vezetek azt se nézi jó szemmel, anyukám ide adná csak benne is van félelem h össze törném esetleg meg nem akar összeveszni senkivel, de amúgy óvatosan vezetek meg normálisan, sőt múltkor barátnőm faterja megkérdezte h ott van-e nálam a jogsim mondtam hogy igen és megkért hogy szaladjak már el neki pár helyre itt a kocsikulcs, mert ő már ivott egy sört, én csak néztem de megtettem neki, és minden prímán ment, elmeséltem itthon és anyáék csak húzták a szájukat, de olyan égő itt a jogsim és akkor ha esik az eső mint például ma is a barátnőmet gyalog kell hazakísérnem aztán buszoznia kell haza ... h beszélhetnék velük h adják ide a kcosit, anya azt mondja h várjak és már nyár köürl biztos ide fogja adni ha nekem is el kell intéznem valamit, amúgy nem sokszor használnám csak ha olyan cuccot kéne vinnem amit gyalog nehéz vagy ha barátnőmért kéne elmenni h őt hozzam el, én elmegyek hozzájuk busszal is... kérlek segítsetek
és most tényleg az életben a legnagyobb problémád?
irigyellek...
2009. dec. 30. 18:12
2/18 anonim válasza:
Szerintem erre egyetlen megoldás van: próbálj valami melót találni (akár suli mellett, illetve majd a szünidőben) és vegyél egy használt kisautót. Akkor lesz sajátod és nem szól bele senki, mikor vezeted. Sajnos vannak olyan emberek - ezek szerint a nevelőapád is közéjük tartozik - akik el se tudják képzelni, hogy a friss jogsis ember is vezethet, sőt, szüksége is van a gyakorlásra. Sokkal rosszabb, ha valaki hosszú hónapokig nem vezet, mert kijön a gyakorlatból. De ha a nevelőapád nem érti meg, sajnos azt gondolom, nem is fogja. De a saját járgány (nem kell semmi extra, felénk - vidéken élek - a srácok gyakran vesznek egy Ladát vagy akár egy Trabantot párezerért, azzal szaladoznak) megoldás lehet, később pedig talán megkapod az anyudék kocsiját is néha. De ha nem, hát lesz előbb-utóbb jobb kocsid is, ne izgulj! Nekem az első autóm - rögtön friss jogsival - egy kis Fiat Uno volt, ezt tudtam megfizetni. Majd jött később a többi. Bár nekem a szüleim mindig ideadták a kocsit, azért legjobb volt a sajátomat vezetni.
Fel a fejjel és sok sikert!
2009. dec. 30. 18:14
3/18 anonim válasza:
szerintem ajánld föl nekik,h.heti 1x,2x menjeltek el valami kihaltabb helyre.h.lássák h.elég magabiztosan tudsz vezetni.A forgalmat sajna ugyan nem tudod szimulálni egy ilyen helyen, dehát valahogy meg kéne győzni őket,h.igenis megállod /megülöd:)/ a helyed a kormány mögött.
vagy a 2.válaszoló ötlete...gyűjts saját kocsira...
2009. dec. 30. 18:18
4/18 anonim válasza:
#menjetek
2009. dec. 30. 18:18
5/18 anonim válasza:
4t trabant és ne sajnáld!
2009. dec. 30. 18:21
6/18 A kérdező kommentje:
köszi szépen a tanácsokat, hát mikor megkaptam a jogsimat akkor modntan h gyerünk el gyakorolni mégis, mert dízel 206oson vezettem és nekünk benzines octavia rs ünk van és hát nem egy kategória de hát azt mondta nevelőapám h akinek van jogsija az biztos tud vezetni nem kell a gyakorlás... de tökmind1, saját kocsit meg tudnék venni részletre mert van egy kis melóból megtakarított pénzem, meg dolgozok havonta, árufeltöltőként egy üzletben, és még nem vok 18 csak fél év múlva, meg akkor drága lenne rá a kötelező anyám meg nem akarja a nevére mert azt mondja hülyeség még saját kocsit vennem, pedig tudnék venni kb 1 m-ig részletben... és tudnám is fizetni
2009. dec. 30. 18:23
7/18 anonim válasza:
hát pedig gyakorlás nélkül ez nem megy!!próbálj valakit találni a környezetedben(nagynéni,keresztapa,jófej szomszéd stb..)akire hallgatnak..
2009. dec. 30. 18:26
8/18 anonim válasza:
akkor az a megoldás, hogy ne 1m-ig vegyél kocsit, hanem vegyél 300.000-ből, és még bőven marad a kötelezőre is pénz.
2009. dec. 30. 18:28
9/18 anonim válasza:
az nagy helyzet, hogy én sem szívesen adnám oda a kocsimat egy friss jogsisnak.
persze tudom, hogy itt van a nagy ellentmondás, mert mindenki friss jogsisként kezdte, aztán belegyakorlódott :)
szerintem is az lenne a legtisztább megoldás, ha vennél magadnak egy kocsit.
attól persze óvlak, hogy azt hidd, hogy azért, mert van jogsid tudsz is vezetni - az majd jónéhány év, és sok- sok százezer kilométer után alakul ki (vagy sosem...)
2009. dec. 30. 18:28
10/18 anonim válasza:
Szintén azt javasolnám, hogy ne erőltesd ha nem akarják odaadni. Ha kocsivásárláson gondolkodsz akkor meg jobban járnál egy olcsóbbal, főleg ha annyira kell amit leírtál, valami kis benzines, olcsón fenntartható, lehetőleg jó állapotú autót vennél.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!