215/55 R16 -os kerékbe sok a 2.5 Bar levegőnyomás?
Nem a gumi méretétől függ, hanem az autó gyári előírásától és hogy mennyire van megpakolva.
Itt tudod megnézni a gyári előírást:
Keményebbre fújva igaz hogy valamivel csökken a fogyasztás, de a gumi élettartama, a stabilitás, tapadás is csökken, és a futóműt is jobban igénybe veszi. Így nem éri meg.
Azok nem a guminyomás adatai, hanem a motor hengerűrtartalma. Kiválasztod hogy mekkora motor van benne, utána a teljesítményt, és akkor mutatja a táblázatot.
Pedig jó feltűnő színnel is írták hogy észre lehessen venni.
Szerintem kb jó érték.
Nekem egy Astrán (ami persze nincs benne a táblázatban a belinkelt oldalon) vannak gyári 225/45R17 méretű kerekek. 2,6-re fújom, ami teljesen benne van a gyár által megadott határoknak (2,2-3,0 terheléstől függően, ha jól emlékszem).
Csak érdekesség képen: nekem kiírja az autó menet közben is a guminyomásokat. Ahogy melegszik, 2,9 barra is felmegy a nyomás, főleg a hajtott tengelyen lévőké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!