A kuplung nélküli váltásnak mi értelme van? Nem árt a váltószerkezetnek? Illetve motorféknél valóban NULLA az autó fogyasztása?
1. Ma próbáltam a kuplung nélküli váltást, ami ugyan sikerült, de kicsit mintha nehézkesebb lett volna és néha a váltó is recsegett. Mindig normálisan, kuplungot benyomva szoktam váltani, csak most kíváncsiságból kipróbáltam ezt is. Több helyen olvastam, hogy állítólag lehet így is váltani, csak a megfelelő fordulatszámot kell eltalálni. Össze is jött, csak nagyon sajnáltam a kocsit. :( Azt hiszem, soha többé nem fogok így váltani... Amúgy enne a módszernek mi értelme van? Aki így vált, az miért vált így? Hiszen nem dísznek van az a tengelykapcsoló...
2. Hallottam, hogy motorféknél 0 a kocsi fogyasztása. Szóval sebességben van, leveszem a gázról a lábam és gurulok /ugye ez a motorfék/, és ekkor nincs semmi fogyasztás, mert valamilyen oknál fogva nem jut benzin a motorba /ezt valami szakszerű ember megfogalmazza, ha erre téved :)/. Ugyanez igaz arra az esetre is, ha 1-esben vagy 2-esben gáz nélkül /3-asban már nem tudok/ gurulok? Hiszen akkor is sebességben van és nem nyomom a gázt...
+ 1 kérdés:
Kicsit szégyellem, hogy ezt megkérdezem, mert napi szinten vezetek /és viszonylag elég jól/, de... Váltani hogy kell pontosan? :)))) Mert én úgy szoktam, hogy gáz fel, kuplung le, váltás, kuplung fel, gáz be. Csak nekem sokszor rángat picit az autó a váltásoknál. Ma viszont kipróbáltam azt is, ha picit a gázon maradok és úgy kuplungot be és váltok, akkor szinte meg se moccan váltás közben a kocsi. Szóval a kérdésem pontosítva az lenne, hogy ha váltok, akkor a picit a gázon kell maradni, miközben váltok?
Köszönöm előre a válaszokat mindhárom kérdésre!!!
Ha nem szeretsz vagy Pl. betegség miatt nem tudsz rendesen kuplungozni automata váltós kocsit kell beszerezned.
Az USA-ban szinte csak automata váltós autók vannak és a legtöbben nem is tudnak kuplungosat vezetni.Kivétel a nagy teljesítményű sportautók amik jobban leadják a motorerőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!