Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Csúszik a kuplung?

Csúszik a kuplung?

Figyelt kérdés
Nagy teljesítményű autóm van (1996-os évjárat BMW)...Ha bármely sebességi fokozatba beletaposok a gázba és nyomom végig,akkor hirtelen elindul a fordulatszámmérő felfelé,majd szinte azonnal megáll,sőt van,hogy vissza is esik 100-200-at a fordulat,majd onnan iramodik meg...Ez miért van,csúszna a kuplung?

2014. máj. 17. 10:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha csúszna akkor felbőgne,de nem benne. Más a hiba.
2014. máj. 17. 10:30
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem kizárt hogy csúszik. Ez felsőbb fokozatokban jelentkezik a legmarkánsabban, annál a fordulatszámnál ahol a motor a legnagyobb nyomatékát leadja.
2014. máj. 17. 10:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Lehet én tévedek de nem teljesen normális ha egy autónak visszaesik egy kicsit a fordulatszáma amikor elindul? Azis lehet,hogy túl gyorsan engeded a kuplungot nem?

A 150 lovas BMW?

2014. máj. 17. 11:18
 4/7 A kérdező kommentje:
Benyomom a gázt,és felpörög egy kicsit a motor,a kocsi megindul,de nem nagyon...Majd megáll a fordulatszámmérő,sőt,van,hogy visszaesik(lehet ilyenkor kezd el fogni a kuplung?) és utána iramodik meg...Nem csak a váltáskor van ez,bármikor ha odalépek neki...Egyébként majdnem 300le...
2014. máj. 17. 12:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Azt hogy hol kezd fogni a kuplung úgy tudod kipróbálni,hogy gáz nélkül indulsz el vele
2014. máj. 17. 17:26
 6/7 anonim ***** válasza:
azthiszem értem miről beszélsz. azt mondod, hogy belelépsz, és felpörög a fordulat, tehát a főtengely gyorsabban forog mint a kardán (most az áttételről ne beszéljünk). majd lemegy, de azért megy le, mert ilyenkor lassul vissza tulajdonképpen a motor fordulatszáma arra a sebességre, ahol együtt forog a kuplunggal. tehát igen, csúszik a kuplungod. nálam fordban még csak váltásnál jelentkezik ez, főleg emelkedőn, de nekem akkor már eléggé kopott lehet, ha simán odalépsz és megcsúszik, szerintem cseréltesd ki :/
2014. máj. 19. 17:02
 7/7 anonim válasza:
szerintem is csúszik. nálam most úgy van, hogy ha odalépek neki mondjuk 100nál akkor először felpörög a motor, aztán szépen lassan csökken a fordulat és akkor kezd gyorsulni. (nem mindig jelentkezik)
2014. máj. 20. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!