Nehezen benyomható kuplung mitől lehet? (nemrég lett cserélve)
Kb 2 hete lett cserélve. Akkor még könnyedén benyomható volt. Ma vettem észre, hogy már sokkal nehezebben lehet benyomni. Holnap fogom vinni a szerelőhöz aki csinálta (elsősorban vezérlés csere miatt, de ezt is megnézi újra).
Az is gond, hogy ha jár a motor és a kocsi mozgásban van, akkor akad a váltókar. (kb félúton megakad és rá kell kicsit nyomni újra, hogy a helyére ugorjon, de nem recseg semmi vagy ilyesmi). Lehet a kettő összefügg.
Bowdenes vagy hidraulikus működtetésű a kuplung? Ha bowdenes akkor lehet hogy cserés a bowden.
Ne erőltesd a váltót, egyesbe nem mindig mennek be a váltók ha gurulás közben akarod betenni. Ez főleg akkor jellemző, ha még hideg a váltóban az olaj, ahogy melegszik, úgy javul a helyzet, de általában az egyes fokozat nincsen szinkrongyűrűvel ellátva tehát ilyenkor csak duplakuplung-gázfröccsel lehet(ne) betenni, de ez hétköznapi halandó számára elég macerás dolog. Ezért inkább fékezd állóra az autót. Ha erőlteted, azzal felesleges kopást okozol a váltóban.
Hidraulikus. Majd reggel alánézek, de nem láttam olajtócsát. Bár ha szivárogna az olaj, akkor nem keménységgel(benyomhatósággal) lenne gond ha jól tudom.
A váltó majdnem minden fokozatban akad, de csak mozgás közben. Pl kettesből kiveszem és nyomom 3-asba, akkor a felénél megakad kicsit, így gyakorlatilag olyan mintha kétszer nyomnám be, persze van, hogy ezt gyorsan, tehát nem akad meg másodpercekre, csak érzem, hogy nem sima egyáltalán és pluszba kell nyomni.
A kuplung munkahengeren van egy állítócsavar, ha nincs jól beállítva, akkor a munkahenger felül és attól érezheted keménynek a kinyomást, de közben nem emel ki rendesen ezért nehéz a váltás.
Ez akkor is előfordulhat ha a kinyomócsapágy környékén valami elkopik, vagy ha nem egészen belevaló szerkezet került bele.
Persze ez is csak egy tipp.
Köszi, kíváncsi leszek rá.
Ma viszem a csókához, ha minden igaz.
Elméletileg nem szabadna kopottnak lennie, ha új.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!