Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogosítvány megszerzésekor...

Jogosítvány megszerzésekor melyik a legnehezebb művelet?

Figyelt kérdés

Tehát 125ccm-es motorjogsit megakarom csinálni, júniusban leszek 16 éves, de 15.5 éves kortól el lehet kezdeni.

nyáron kezdeném el. motor kezelésével nincs problémám mert 3000km-t már lemotoroztam. jelenleg is 125-ös motorral motorozom. 10 éves korom óta motorozom. szóval az nem jelent gondot.

a kresztől félek én inkább. az mennyire nehéz? és hogyan tudnék rá gyakorolni? van egy kresz könyvünk de az vagy 4 cm vastag, azt az egészet át kellene tanulmányoznom? vagy a számítógépre letölthető kresz feladatsor kitöltésével elég gyakorolni?

2014. máj. 18. 07:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Ne riasszon el a kresz könyv vastagsága. Nem tudom milyen tanuló vagy, de akik gyenge osztályzatúak, ők is szereztek jogosítványt. Neked előnyöd van ha már "gyakorlott" közlekedőként fogsz bele az elméleti részbe.

Több módszert is találhatsz annak érdekébe hogy megtanuld a könyvben leírtakat. Én amikor olyan korúak lettek a gyerekeim hogy megérthették az út melletti táblák jelentését, ahogy közlekedtünk autóval, versenyt csináltak belőle ki mondja hamarabb a táblák jelentését.

De nem csak a jelentését kellett elmondani, ha nem azt is melyik tábla csoportba tartozik:figyelmeztető, tájékoztató, előjelző, elsőbbséget szabályozó.....

Van mindennek egy megfelelő logikája, ami a kulcsa a könnyebb megértéshez. Ezt kell megtalálnod neked is a magad stílusához. Van aki magolva tanul, és van aki vizuálisan. Olyan is van aki leírja amit meg akar tanulni és ez által tudja rögzíteni az elméleti dolgokat magába.

Többfélék vagyunk, ne ess kétségbe, neked is sikerülni fog. Az a lényeg hogy ne csak arra törekedj hogy a vizsgán át menj elméletből, ha nem meg is tanuld, mert amíg közlekedsz, mindig szükséged lesz hogy tudd mi amit megtehetsz és mi amit nem!

2014. máj. 18. 08:36
 2/6 A kérdező kommentje:
a tábláknak legalább 90 %-át tudom hogy melyik milyen tábla, mit jelent...stb.
2014. máj. 18. 08:53
 3/6 anonim ***** válasza:
A KRESZ nem nehéz, ha valamennyire érdekel is. A gyakorlaton lehet sajnos elvérezni igen könnyen még rutinnal is. Elég ha nem indexelsz, leteszed a lábad (rutin vizsgán) egy pillanatra. Én 20 év Simsonozás után is stresszeltem a vizsgán (A kat.) egy kicsit, de azért meglett elsőre. Nem szabad kapkodni, akkor eszedbe fog jutni minden.
2014. máj. 18. 08:59
 4/6 szántóvető ***** válasza:
a kresz könyvnek az általános részét kell megtanulnod ill. a kategóriádra vonatkozó részt,ezeket muszáj,kihagyni nem lehet.a tesztek töltögetésével ráérsz,az csak gyakorlás ahogy te is leírtad nagyon helyesen.
2014. máj. 18. 09:18
 5/6 anonim ***** válasza:
a rutin vizsga a legnehezebb szvsz, mert leteszed a lábad vagy nem indexelsz egyszer a nyomorult szlalomnál aztán máris bukta.
2014. máj. 18. 09:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem a lábletétel nélküli kis helyen megfordulás (élesben sose csinálok olyat, pedig nem ártana tudnom, kecsesebb lenne, mint láblerakva. viszont a biztonsághoz nincs köze, úgyhogy semmi gond) és eleinte az extra lassú haladás (az a rutinpályás tötymörgés, amit élesben szintén ritkán csinálok) volt a legnehezebb.

A KRESZ semmiség volt, gyakoroltam és kész.

2014. máj. 18. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!