B-s jogsi megszerzésekor elvileg ki lehet egészíteni A1-essel, valaki elmagyarázná, hogyan?
Azt hallottam, hogy mivel a B-s jogsihoz jár a kismotor vezetési engedélye is, ezt ki lehet bővíteni A1-essel, szóval 125cc-s motort is lehet vezetni. De így mennyivel olcsóbb? Pl a Biluxnál? Kérem, aki tudja írja le, hogyan működik ez az egész!
18F
Igen, van ilyen lehetőség, csak nem mindenhol. A Bilux honlapján például nem láttam ilyet.
Vizsgát ugyanúgy kell tenni (KRESZ + forgalmi, kb. 16000 forint), a képzés viszont csak pár óra, így lehet olcsóbb.
Ez egyben azt is jelenti, hogyha nulla tudással mész oda, azaz még nem ültél motoron, akkor jó eséllyel meg fogsz bukni. Ez azoknak jó, aki mondjuk 50-est vezettek eddig (esetleg papírok nélküli 125-öst, de ugye olyan nem is létezik) és most legálisan akarnak menni egy rendszámos 125-össel.
Ezek a google első oldalán voltak:
#3: Hívhatjuk A1B-nek, B125-nek, könnyített A1-nek, lényegében ugyanazt a vizsgát kell megcsinálni, mint a sima A1-nél és ugyanazt a kategóriát jegyzik be a jogsiba.
Akkor hol az eltérés?
Én 3 éves B jogsival csináltam ilyen B125, A1B-t vagy nevezzük, aminek tetszik.
Van egy KRESZ-tanfolyam light, mert létező jogsival ugye az ember azt már ismeri. Van egy KRESZ vizsga, utána pár óra rutinpálya, aztán rutinvizsga, pár óra forgalom, forgalomvizsga. Ezek után bejegyzik az A1-et a jogsidba. (persze új kártya ára, stb)
Viszont, amennyiben több, mint 2 éves a B-d, vihetsz egyből utast is.
Fontos megjegyezni, hogy váltós motorok vannak alapvetően, tehát ha még nem motoroztál (robesz, babetta, stb nem számít), akkor esélytelen, mert a rutinpályán nem arra kell koncentrálni, hogy melyik kezeddel kell kuplungolni, hanem hogy szabályosan végigmenj a bóják között.
A különbözeti cumó ára (tanfolyam+vizsgadíj) kb 40-45-50 ezer forint körül alakul. Komplett A1 meg olyan 80 nagyságrendileg, ha jól emlékszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!