Volkswagen vagy Opel?
Figyelt kérdés
Most szeretnék majd a közeljövőben autót vásárolni. Golf IV és G-s Astra között gondolkodom. Mind a két fajta autóból az 1.6os benzint néztem. Ezek jó és megbízható gépek? Vagy 1500ccm felett érdemesebb lenne a dízel? 1.6os benzinesek jól mennek? Mennyi az átlag fogyasztásuk? Ha tudtok ilyen árkategóriában még jó autókat írni akkor légyszi írjatok.2009. dec. 28. 15:55
1/11 anonim válasza:
Én nem tudnák a kettő közül dönteni.
2/11 anonim válasza:
Mi évek óta Astrá(ka)t használunk, és ha rendesen használja és tartja az ember, akkor évekig kihúzza komoly baj nélkül.
3/11 anonim válasza:
Szia.
Nem vagyok egy autómániás, de van ismerőseim között G Astra (1.6 16V) eddig nem bánta meg, hogy azt vette. Az átlagfogyasztása kb. 7 liter körül van 100km-en(persze nem tapossa ki a szemét.) A 30ezer km alatt hibáról nem nagyon tudok, csak olajcsere és fékbetétek. (Jó állapotút kell kifogni)
A Golf IV-ről nem nagyon tudok mit mondani, 1.6-osról azt hallottam, hogy kicsit sokat fogyaszt (8-10 liter/100km).
Ajánlom figyelmedbe az alábbi oldalt sok mindent megtudhatsz:
G Astra: [link]
Golf IV: [link]
4/11 anonim válasza:
Nehéz a kérdésed,vegyük az Astrát az ECO-tec motorja köztudottan olajzabáló,évente elfogyaszt egy gyújtáskapcsolót és kb ennyi EGR szelepet.Egyébként megbízhato autónak tartom.A Golf,szerintem irreálisan drága.Nem igaz rá az a megbízhatóság ami elődjeire.Eszi a trafókat,sűrű ABS problémákat produkál.Melyek többsége olcson javítható,de ennyi pénzért ne világitson a képembe.Nálam akkor az Astra a nyerőbb.
6/11 anonim válasza:
Én mindenféleképpen a GOLF mellett döntenék mi volt golfunk most passatunk van egyiknek sem volt eddig semmi baja. a passat céges kocsi és 8 éves ezalatt semmi baja nemvolt a golf már nincsmeg de annak sem volt semmi baja
7/11 anonim válasza:
Ha megbízható autót akarsz vegyél Corollát.Nekem ecotech-es Opelem van,de nem vok elégedett vele,rendszeres az elektronikai probléma,ami nem olcsó dolog.3 év alatt a fél elektronikát ki kellett cserélni ami százezres tétel.
8/11 anonim válasza:
Én személy szerint inkább a Golfot ajánlanám.Megbízhatóbb mint az Opel.Na nem mindha az Opellel bajom lenne hisz volt már mind a két autóm.
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt a sok segítséget! Ha vki tud még ebben az árkategóriában jó és megbízható autót írni, azt szívesen meghallgatom. 1500ccm felett esetleg érdemesebb lenne Turbo Diselt venni? Főképp Német és Japán gyártmányú autók érdekelnek. Sokan mondták, hogy az Olasz és Francia autókat el kell felejteni.
2009. dec. 29. 09:48
10/11 anonim válasza:
Benzines jobb, és szerintem vegyél BMW E36-ost, klímával alufelnivel :)
ha 1.6-os benzinest veszel 7 liter körül fogyaszt, az 1.8-as 8 körül
BENZINEST!
Diselt csak 2000 ccm felett, és turbósat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!