Melyiket érdemesebb megvenni Opel vagy VolksWagen?
Szerintem nem egy (ár)kategória.
A 4-es golf fiatalabb, igényesebb ás drágább autó, mint az f astra.
golf tulajként (jó igaz az 20 éves és még II-es) az astra-t választanám. Biztosan F-es astrára gondoltál és nem g-sre? Inkább a G astra van egy kategóriában a 4es golffal.
És hogy miért az astra? 1000* megbízhatóbb, olcsóbb. A VWk irreálisan túl vannak árazva és annyira nem jók. A "minden alkatrész fillér hozzá" meg nagy hazugság, a 20 éves szaromhoz többe kerül az alkatrész mint az új japánhoz. Rohadd itt, ott. És? Kit érdekel? Lekezeled, lefested és el van intézve.
előző vok.
Ja és az astra futóműve kismilliószor jobb a vw-énél (jó mondjuk 4es golfban nem ültem, de ha olyan mint a passat-é, akkor tudom milyen)... Plusz az astra részben magyar és ténleg mindenhol van hozzá alkatrész
ha egy 2es golfhoz aranyárban veszed az alkatrészt akkor megérdemled!:)
bontobol, autosboltbol fillérekböl felujitod + kimegy neked a világ végére 3x!!!:D
amugy igazuk van az elöttem szoloknak, F astra és a 4es golf nem 1 árkategoria.
a 4es golf joval jobb az F astránál
ha 4es golf, akk vigyázz, h ne PDTDI-t vegyél, mert az 1 szar:) 1.4benzin,1.6benzin,1.9tdi !
F astra: 1.4benzin ,1.4benzin ECO, 1.6benzin ECO amit vennék belölük. esetleg egy 1.7td karbantartva
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:49
vagyok.
Eddig szinte bármit kellett vennem hozzá, kiolvastam a fél netet, mindenhol utána jártam, a lehető legolcsóbban vettem hozzá az alkatrészeket. Utána megnéztem más márkákra, más típusokra ugyanezen alkatrészeket, és bizony nem is egyre olcsóbb.
Első lökös pl 15-17 rugó használtan és újonnan is (jó persze Debrecenben volt 10ért, de mire felhozom ugyanott vagyok). Akkor már inkább inkább újonnan veszem... Ezek után beírtam hogy astra első lökös és már 8ért lehet kapni, de mondhatnék más márkákra is, nem is egyre van 8-10 körül... És ezt nagyjából mindennél tapasztalom, legyen szó bármiről...
Kb 2-3 hónapja kellett venni karburátortalpat, mert eltörött. 11 rugó az új (bontottat nem érdemes mert egyrészt ki tudja mennyire jó még másrészt mire találsz eltelik 1-2 hét is...). Eddig bírta, most megint cserélni kellett. Újabb 11 ropi. Köszönöm szépen. 22ért már bőven van a japánokhoz. Ja jut eszembe, ahhoz nem is kell. Jé :)
És persze most bennem van a para, hogy vajon mikor fog megint eltörni újabb 11-ért... (plusz szerelés, ami újabb 5-6 ezer és otthon nem tudom megcsinálni, mert a CO-t műszerrel kell beállíttatni, otthon nincs).
De mondhatnám a 300 ft-os tanksapkát is, ami kb. 3 nyitásig bírta, aztán kezemben maradt az egész zárszerkezet. A bontott kb 2-3 rugó és ki tudja hány kulcsot másoltak belőle...
De ha tudsz jó bontót, ahol olcsóbban vannak, megköszönöm ha priviben leírod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!