Egy autón bármilyen hibát meg lehet javíttatni?
Használt autó vásárlása előtt állok, nem nagyon értek az autókhoz, ezért majd előtte biztosan elviszem egy állapotfelmérésre. De ettől függetlenül előfordulhatnak rajta hibák.
A kérdésem az lenne, hogy bármilyen alkatrészt le lehet cserélni egy autóban? Egyébként egy Suzuki Swiftet néztem ki első autónak, mert azt mondják hogy olcsó a fenntarthatósága, keveset fogyaszt, könnyű alkatrészt szerezni hozzá stb...
Olaj/hűtővíz/ablakmosó szint ellenőrzését tudtommal a rutinvizsgán be kéne mutatni/el kell magyarázni hogy csinálnád, ahogy a gumik állapotának ellenőrzését stb. stb... Legalábbis mikor én vizsgáztam, 5-6 éve, akkor még így volt. Ezért teszik mindig jól látható helyre a motortérben, a nívópálca vége általában valami feltűnő színű festést kap, [pl. pirosat] hogy könnyen megtalálja a "nem autószerelő" tulajdonos is.
Tehát ezt elméletileg mindenki meg tudja csinálni akinek van jogsija. Bár az olajszint ellenőrzésben nem vagyok biztos, de a hűtővíz és az ablakmosó biztos, hogy rutinvizsga követelmény.
Nem azt írtam, hogy nem tudom megcsinálni, kereket is cseréltem már egyedül, hanem azt hogy nem ellenőriztem a hűtővíz szintjét miután a szerelő átnézte a kocsit és elég gyorsan történt a dolog nem is gondoltam volna én sem és a család bármelyik férfi tagja hogy ilyen közel az ellenőrzéshez ez szükséges lenne. (btw mostmár hetente megnézem az olajszintet a hűtővizet meg a szíjjakat).
És mint korábban mondtam van benne részem, de nem tudom ki hogy kezdi napját én ha indulok a munkába kocsihoz menet vetek rá egy egy pillantást a gimukat megnézem aztán beülök és megyek nem pedig felnyitom a motorház tetőt átvizsgálom az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!