Nagy butaság megvenni egy motort az előtt, hogy megszerezném rá a jogosítványt?
B kategóriám már van, és az érdekelne, hogy ez mennyire lenne egyedi hogy valaki hamarabb megveszi a motort mint hogy meglenne rá a jogosítványa.
Egy 500 cm3 motorról lenne szó.
24 már elmúltam, így ha jól tudom a a kategória lépcsőket sem kellene végigjárnom.
Nem gáz.Én is így vettem anno a motoromat(GS500).
Hazahoztam,aztán megvártam míg megkapom a jogsit,majd élveztem a motorozás nyújtotta örömöket!
Azért ha a tanfolyamot sem kezdted el, elég fölösleges. Több hónapig vágyakozva nézhetnéd a garázsban, fizetve rá a kötelezőket.
Viszont ugye nem legelső motor lesz?
vedd meg nyugodtan, egy ötszázas az baromi nagy élmény, főleg, ha egyhengeres.
addig szépen ápolgatod, alaposan megismered, karbantartod, és mire meglesz a jogsid, csak kitolod a sufniból, oszt hajrá! mehet az egykerék, mint a szél.
autóm is egy évvel előbb volt, mint jogsim..addigra tökéletesen le lett ápolva.
Tíz éve, amikor én vizsgáztam, nem számított túl nagy szenzációnak, hoyg két egyed a saját motorján érkezett meg a vizsgahelyre, és azon is vizsgázott le.
No persze ha odaúton belefutottak volna egy közúti ellenőrzésbe, az pofára esés lett volna... de ha van B-d, akkor tudhatod, hogy az embert évente egy-két alkalommal ha kiszedik, szóval nem túl nagy a kockázat.
És ha van saját motorod, meg egy elhagyott parkoló a közelben, akkor ingyen gyakorolhatod a szlalomot meg a megállást, nem kell a kötelező óraszámnál eggyel se többet fizetned a nem túl olcsó autósiskoláknak.
Egy 250-es motor az még játékszer. Nekem volt olyanom, végsebesség 100km/h, ha utolértem egy 90-nel robogó IFÁ-t, már igencsak meg kellett gondolnom, hogy belekezdjek-e az előzésébe...
(No persze itt rendes, civil motorra gondolok, nem az agyontuningolt kétüteműekre, amik többet fogyasztanak, mint egy zsiguli, meg nem is a japán belpiacos, üveghangon járó négy hengeres 250-esekre.)
Ha mindenáron ragaszkodunk a fokozatosság eszméjéhez, akkor is vegyen 500-ast, és tétessen bele egy folytást az első fél évre... de szerintem ez is felesleges, kezdetben úgyis félni fog... ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!