Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Indítás közben gázadás?!

Indítás közben gázadás?!

Figyelt kérdés

Ha például hideg van, a 2007-es Suzuki Swiftem (benzines 1.3-mas) néha csinál olyat, hogy indítom, indítom, de csak erőlködik, az autó nem indul be, majd ahogy telnek a másodpercek egyre erőtlenebb lesz az indítás. Viszont ha egy kis gázt adok, azonnal elindul. Ártalmas ez a motornak vagy pont, hogy szükséges?

Egyébként az aksi negatív pólusán furcsa kék kristályos anyag csapódott ki. Ez összefüggésben lehet a nehézkes indítással? Nem mindig van így, csak néha.

2009. dec. 26. 00:05
 1/10 anonim ***** válasza:
32%

Inditás után kis gázfröccsökkel, míg a motor kicsit átmelegszik. Teljesen normális hideg időben.

retafdog

2009. dec. 26. 00:13
 2/10 anonim ***** válasza:
Az aksin kicsapódott kristály azt jelzi, hogy már öreg az aksi, jobb lenne kicserélni, mert ha megint kemény mínuszok lesznek, már nem fog beindulni.
2009. dec. 26. 05:47
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem akkor kell kis (vagy nem is olyan kicsi) gázt adni, amikor a tankban már kevés az üzemanyag. Van még benne vagy 6-8 liter tutira, mégis mintha a computer nem engedné indítani, aztán egyszercsak mégis elindul. Először csak el-elkapja, leáll, aztán végre felerősödik és jár a motor. Régen, mikor ladám volt meg csak gázadással indult, viszont itt heti egyszer beköpte a gyertyákat is :) Hülyeséget nem akarok írni, de szerintem próbáld meg, hogy amikor leállítod, nem alapjáratról veszed le a gyújtást rögtön, hanem adsz neki egy kis gázt és akkor fordítod el a kulcsot. Elvileg így marad üzemanyag a rendszerben.
2009. dec. 26. 08:05
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nézesd meg szervízben,2007-es gyártmány még garanciás is egyébként.A kristályos anyag kicsapódása töltés problémára utal.Az akksinak elméletileg nem volna szabad ennyi idősen tönkre mennie.Én a feszültség szabályozó hibájára tippelek.
2009. dec. 26. 08:24
 5/10 anonim ***** válasza:

Gázadás nélkül is el kéne indulnia, nézesd meg szervízben!!

az is lehet,hogy a benzinszűrő elkoszolódott,mindenképp vidd el szervízbe az a tuti, főleg ha garanciális :)

2009. dec. 26. 09:27
 6/10 anonim ***** válasza:
Ez nagyon akksi hibának néz ki, mert még ott a kristályos anyag is erőlködés is, és nagyon fiatal az autó, nem szokás az újabb autókon gázt adni indításkor. Nem hiszem hogy az indítómotornak bármi baja lenne, az akksi viszont rossz ezek szerint, nem lenne pedig szabad két év alatt megadni magát. De ahogy írta az előttem lévő válaszadó ha garanciás, akkor cseréljék ki ingyen az akksit ha nem bírja! A gyári akksik 5 évet is el szoktak bírni simán. Közrejátszthat még a benzin, ha nem jó minőségű. Ha az akksival van baj az könnyen kideríti egy hozzáértő, mert megméri benne a feszültséget és már adja is magát.
2009. dec. 26. 11:20
 7/10 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: Diesel autóban kibírt 5 évet a gyári akksi, pedig óriási a különbség a 2 indítása között.
2009. dec. 26. 11:22
 8/10 anonim ***** válasza:

hát igen a dieselek indítása több energiát vesz igénybe

a mi 21 éves BMW E30 kocsinkban már 5 éves a Banner akksi,

sose töltjük, csak amikor ilyen hideg van minden nap lemegyek és beindítom, gázadás még sosem kellett, de mint a ladánál, úgy a skodánál is kellett, ejj az is hogy beköpte :DDD

szerintem is nézesd meg, ennyi idősen nemkéne tönkremennie

2009. dec. 26. 17:20
 9/10 anonim ***** válasza:
Daewoo Matizról tudok mesélni: ott ha indítózás közben rálépsz a gázra, tutira nem fog beindulni. Gyujtáskulcsot nullára vissza kell kapcsolni, és utána lehet csak próbálkozni. Valószínűleg az elektronika úgy ítéli meg, hogy az indítózáskor a katalizátorba kerülő plusz üzemanyag káros lenne. Gondolom ez a jelenség más autónál is van, szerintem az autód még elég fiatal ahhoz, hogy gázadás nélkül is kéne indulnia. A hibát szerintem is az akku környékéről kell behatárolni.
2009. dec. 26. 20:41
 10/10 anonim ***** válasza:
Befecskendezős motor,gáz nélkül kell indulnia a gázfröccsöket felejtsd el.Vidd szerelőhöz nem hiszem,hogy komoly a baj.Aksi: öntsd le a sarudat forró vízzel máris tiszta lesz.Semmilyen töltési rendellenességed nincs.
2009. dec. 27. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!