Mennyi egy akkumulátor átlagos élettartama? Ha több áramot tárolni képes akkut vennék, azzal hosszabb távon biztosabb az indítás?
Átlagos, (alsó-)közepes árkategóriájú, nem gondozásmentes akkumulátor kb. mennyi ideig használható (45Ah-s)? Aránylag gyakran használom az autót városban is, heti 2-3 alkalommal legalább.
Ha 45 Ah-s helyett mondjuk egy 55 Ah-s akkut vennék az is elférne a helyén (egy méret)? Jó döntés lenne, főleg mivel több fogyasztó is mehet egyszerre? Használok lámpát, rádiót, digitális órát, GPS-töltőt, a szivargyújtóról néha kompresszort üzemeltetek, de a későbbiekben akár kis autós hűtőtáskát és autós mobil klímát is szeretnék működtetni...
Annyi fogyasztót működtethetsz amennyit elbír a generátor.
Hiába teszel nagyobb akksit, ha a generátor nem tudja feltölteni( több a kivétel, mint a bevitt áram).
A nagyobb akksi is le fog merülni, csak kicsit később.
Akkumulátor élettartam2-7 év között változik az átlag kb 3 év élettartam.
Nekem 6 éve ugyan az az akksim van és semmi baja télen volt hogy kint -10 fok volt és simán elsőre elindult az autó.A márkája Electric Power egy sas van rajta ezt magyarországon gyártják talán még magyar a cég is és nagyon olcsó én mos néztem egy 60AH-t 15.000 ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!