Autóba épített GPS-t le lehet nyomozni?
Sziasztok!
Napokban (04.28) ellopták a kocsinkat a házunk elől. Az autó teljesen felszerelt ford volt. Bele volt építve gyárilag a gps is, és egyéb tartozékok. Mint tudjuk a rendőrség nagyon-nagyon kis valószínűséggel találja meg (ha még egyben van). Esetleg nem tudjátok, hogy a beépített GPS-t le lehet-e nyomozni? Vagy adott sugáron belül, vagy valami ötlet, hogy ezeket a lopott autókat merre szokták vinni/tárolni? Fontos megjegyezni, hogy ez Pesten történt. Valószínű nagyon nagy segítség lenne.
Köszönöm előre a válaszokat!
Szerintem hívd fel az autó honlapján található tudakozót.
Ha ford akkor ford.hu.
Köszönöm szépen a válaszát!
Csak ugye ez tényleg eléggé fontos. Meg ugye kérdéses, hogy ha nincsen beindítva esetleg a gépjármű, akkor is le lehet-e követni. Továbbá a másik kérdésre még várnám a választ.
Köszönöm!
Jól értelmezted!
AZ én gondolatmenetem úgy volt (meg hallottam), hogy mivel a gps Ugye Globális helymeghatározást végez, ezért állandóan tudja, hogy éppen hol járunk az autóval. Tehát ebből feltételezhető, hogyha műholdas kapcsolatot végez, akkor az információ oda is elmegy, így lenyomozhatóvá válna a gépjármű. Azért köszönöm a segítséget. Akkor sajnos csak várhatok, és reménykedhetek.
A gps az csak vevő, nem adó-vevő, slussz. Ha bekapcsolsz egy Szokol rádiót, attól még nem lehet kinyomozni, hol van.
Ha meg lenne a kocsidban egy gps-gsm rendszerű flottakövető vagy hasonló, arról biztosan tudnál (?)
Írod, hogy használtan vetted az autót. Akkor szerintem nézz körül annak a háztájékán, akitől vetted. Könnyen lehet, hogy ebből szerez magának egy kis mellékest, hogy eladja párszor az autóját.
A GPS-re tényleg nem számíthatsz ilyen esetben.
Szóval nekem ez volt az ötletem, remélem igazam van. Máskülönben csak azt tudom remélni, hogy volt ilyenre biztosításod, mivel az autó valószínűleg sohasem fog előkerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!