Épített motorkerékpár hogyan helyezhető forgalomba?
Keress rá..
magyaro-on nincs ekkora szabadság a kreatív emberek részére.
Nekem is eszembe jutott átépítés stb, de többe kerül lepapíroztatni mint másikat venni. :(
Aminek egyáltalán semmi papírja, azt még eredeti állapotában sem tudod forgalomba helyezni.
Az átépítést pedig idehaza roppant sok pénzzel kell megtámogatni. Mármint egy Jawa 350 értékéhez képest egy vagyont - mert nem úgy megy, hogy otthon átfaragod, beviszed műszakira és ha tudja a fékmérést teljesíteni, akkor kapsz műszakit.
Az ilyen eltéréseket engedélyeztetni kell, de nem ám csak tessék-lássék, hanem dokumentációval. Tehát ha bele akarod rakni pl. a Yamaha R6 futóművét, vagy akárcsak az ETZ tárcsafékes elejét, akkor is újra kell tervezni/számolni mindent. És nem akárkinek, hanem akinek erre jogosultsága van.
Én MZ elsőtelót akartam legálisan belerakni a Pannonia elejébe. Felhívtam a megyei NKH-t, aminek a képviselője valami hasonlót vázolt: hiába van típusengedélye mindkét gépnek, a felhasználandó alkatrészt minősíttetni kell, meg kell terveztetni az átalakítást, befizetni az átalakítási kérvényhez tartozó illetéket, dokumentációt leadni - és utána talán megadják.
Ezzel akkor sikerült lerázniuk, de várhatóan jövőre - gépészmérnöki diploma birtokában - jobban utánajárok a dolgoknak és meg fogom csinálni. Aztán az NKH udvarán lefüstölöm a gumit a hátsókerékről.
Ha életed motorját építed meg akkor sok pénzbe fog kerülni, de kinnt kell papiroztatni. Amerikába kb legyen rajta fék, gáz meg kormány, nálunk anyagi csőd egy ilyet kiviztelezni.
Én most szeretnék egy bobbert építeni, az építés után kinnt szeretném forgalomba helyeztetni, aztán behozni. Ha kész az egész akkor írok hogyan sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!