A mai autókba épített berendezésekkel már lehet vezetni mint a hülye, felelőtlenül?
Gondolok itt arra, hogy ABS, úgyis megfogja a kocsit, nem csúszik meg a kerék, megállok időben, lehet neki nyomni.
ESP, holttér figyelő, akkor az a rednszer, ami automatikusan befékez, ha érzékel egy autót előttünk, és nem figyelünk.
Ezek a berendezésekkel, már meg lehet csinálni azt, hogy nem nézek az útra egy ideig, nyomkodhatom a telefonom, úgy se megyek bele az előttem lévőbe, mert majd befékez a kocsi helyettem?
Kanyarban nem fog engedni lecsúszni az útról bármilyen gyorsan is megyek, mert vissza vesz a kocsi ha érezni, hogy csúszna meg az autó.
Szóval ha össze vesszük az összes ilyen modern biztonsági berendezést, és belerakjuk a kocsiba, akkor lehet már ész nélkül vezetni? Úgyis figyelmeztet a rednszer, befékez, vissza vesz a gázból, hangjelzést ad, vagy bármi?
Az a baj, hogy sok hirdetés direkt rájátszik erre a dologra, hogy ilyen biztonságos, meg olyan biztonságos, ez meg az van benne, egy fél könyv se elég felsorolni a sok 3 betűs rövidítést.
Ezek a rásegítők arra jók, hogy vészhelyzetben segítenek könnyebben elkerülni a dolgokat. DE!!! Attól még te vezetsz, köteles vagy maximálisan oda koncentrálni, a hülyéken a kütyük sem segítenek! Ezek nem azért vannak, hogy a sofőr tudjon bármit csinálni vezetés közben.
Az összes biztonsági extra lehetőséget ad. Lehetőséget a hamarabb megállásra, az erősebb fékezésre, a jobb irányításra, stb. De a lehetőséget neked kell kihasználnod.
Gondolj bele, régen 4 db 20x20 centis felületen kapaszkodott minden autó az útba, ennek a fizikai adottságnak megfelelően irányíthatók. Ma mi van? Ugyanez a négy kis felület áll rendelkezésedre. Fizikailag nagy változás nem történt. Lehet elektronikusan bűvészkedni, de csak addig, amíg ez a négy kis felület tapad.
Nem jó a videó, mert állórafékezett kerékkel próbálja szimulálni.
Én arról beszélek, hogy ha ABS nélkül fékezel de megcsúszás nélkül, akkor bizony még hamarabb áll meg, az ABS pontatlansága miatt.
Nézz utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!