Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tudnám meggyőzni az...

Hogyan tudnám meggyőzni az apámat arról, hogy jó lenne az új autó?

Figyelt kérdés
Én és az anyám szeretnénk venni egy új Toyota Corollát, ami 1,6-os motorral 5 millióba kerülne. Először az apám is szerette volna, de most már megbolondították a hülye ismerősei a munkahelyéről, és most mind azzal jön, hogy régebben nálunk szegényebbek is mindenhova kocsival mentek, mi meg gyalogoltunk, meg hogy minden új autó miután megvetted 10%-ot veszít az értékéből. Szóval most használt autót akar, és megvenne akármilyen sz*rt, csak ne kelljen újat venni, hiába mondom, hogy a Toyota milyen jó (sokkal tovább kibírja meghibásodás nélkül, stb). És aztán jön még azzal, hogy a gimnázium után is pénz kell az iskolára, mintha én egyetemre mennék (pedig főiskolába fogok), és 42 évesen úgy viselkedik, mint egy öregember aki bármikor meghalhat valami betegségben. Engem és az anyámat nem igazán érdekel az a 10% (ötszázezer forint), és hogy milyen szegényebb ember mivel járt, mi egy szép és megbízható autót szeretnénk, amit nem kell havonta szervizbe vinni. Hogy győzhetném meg őt az új kocsiról?

2014. ápr. 26. 12:06
1 2 3 4
 31/38 Vizéli László ***** válasza:
54%
Szerintem sem éri meg új autót venni ha csak nem a szüleid szórhatják a pénzt az ablakon. Gondolom édesapád is ezért ingott meg. Én kicsivel több mint 2 éve vettem meg a 2006-os Kia Rio-t 1,2 millióért. Most vagyok túl a 2. műszakin mióta nálam van, és 3000 ft-ot kellett rá költenem az olajcseréken kívül a 2 év alatt. Nem kell szervízbe hordani az új autót, nekem nem lenne arra pénzem hogy évi olajcserénél is ott hagyjak 60-80 vagy 100 ezreket a márkaszervízbe. Inkább elviszem maszekhoz aztán. 2000 ft-ért kicseréli + dobok rá 3000 ft-ot, tehát 5000ft és nincs vele gond. Ne akard meggyőzni. Ő tudja hogy mit miért, merre hány méter.
2014. ápr. 26. 20:01
 32/38 anonim ***** válasza:
88%

Jól lehurrogtátok szegény srácot...

Kérdező, amikor az emberek megfordulnak egy autó után, akkor nem nézik vezetőt, nem nézik a hátul ülő srácot, hanem az autót nézik. Senkit nem érdekel hogy ki milyen menő, csak hogy ott egy jó autó.

Amúgy jogsit nem tervezel a közeljövőben? Mert akkor sokkal jobb az a félmillás kocsi. Parkolásnál úgyis meghúzod párszor, megnyúzod a kuplungot, kínzod a motort, a futóművet. Neadjisten ha lecsúszol az útról, nem mindegy hogy 180-nál vagy 80-nál történik. Lassanmenésbe kevesebben szoktak a kezdők meghalni.

[link] Ez pedig a Toyotáról nem tudom hogy kerülte el a figyelmedet, pedig elég ijesztő volt.

2014. ápr. 26. 20:16
 33/38 anonim ***** válasza:
93%
fizesd ki helyette.
2014. ápr. 28. 13:45
 34/38 anonim ***** válasza:
60%

De szép is ez az elavult hozzáállás... "apád pénze, ő veszi", "olyat vesz amilyet akar". Van benne igazság, de azért nem kell túlzásba esni, és minden egyes hozzászólásban mindenkinek megismételnie, csak mert jól hangzik. Nyilván övé a végső döntés joga, de azért kikérheti a család többi tagjának véleményét is, mivel ők is ugyanúgy a család tagjai, és ugyanúgy használni fogják az autót, és ahogy látom faterod meg is kérdezett téged, és gondolom te ehhez kérsz segítséget, hogy mivel tudnál érvelni egy ilyen beszélgetés során.

Ami pedig a kérdést illeti, valóban nem tudjuk, hogy álltok anyagilag, az új autóval járó többlet kiadásokat (vételár, kötelező márka szervizek) mennyire tujátok vállalni. Én inkább egy néhány km-es, de olcsóbb példányt vennék, az is adja azt az "újautó" érzést.

A Corolla tényleg jó autó, a mostani széria pedig kitűnik a sok Ignis, F Astra stb közül.

2014. ápr. 28. 14:57
 35/38 anonim ***** válasza:
92%

Sokat vesztett már a Toyota a régi megbízhatósági tulajdonságából. Hidd el, hogy az új autók közül már nagyon apró különbségek vannak megbízhatóság szempontjából. Új autót venni szerintem felelőtlenség manapság, vagy inkább fölöslegesnek mondanám.

Ha mégis ragaszkodsz a Corollához, itt van egy 2 éves "lepukkant szar":

[link]

Fél millióval olcsóbb, mintha egy vadi újat vennél, azért nem tudom Te mennyire értesz a pénzügyekhez, de az nem kevés pénz. Ha valaki autót vesz, akkor mindig tartalékban kell lennie néhány százezernek akár új, akár nem.

Itt van majdnem 1 millióval olcsóbban egy Honda Accord, ami felsőbb kategóriás, mint a Corolla:

[link]

Vettem már új autót, szép volt jó volt, meg húú de jó, hogy én nyomom bele az első pukit, de hamar megbántam amikor megláttam azon az áron mennyivel jobb autókat kaphattam volna használtan. Ha egyszer megdolgozol a pénzedért majd megtanulod értékelni azt az 500.000 forintot is, addig meg örülj, hogy nem kell ezzel foglalkoznod!

2014. ápr. 28. 16:23
 36/38 anonim ***** válasza:
89%

Egyébként én személy szerint egy ilyen Volvot vennék:

[link]

Garanciális, tip-top állapotú, 5 éves, csomó extra van benne, szép is, mi kell még? Elég megbízható, de ha ne adj Isten bármi baja lenne, akkor még mindig ott van egy csomó pénz rá (de nem lenne).

Most nem kifejezetten a Volvo-t akarom Neked ajánlani, hanem csak mutatom, hogy mi minden kijön annyi pénzből. Nem rossz kocsi a Corolla, de még egyszer hangsúlyozom fölösleges vadonat újan megvenni...

2014. ápr. 28. 16:30
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

Ki mondta neked, hogy 10%-ot veszít az értékéből?

Mert annyit a szalonból kihozás után másnapra elveszít...

Ez az egyetlen dolog, ami sok embert visszatart az újautó megvásárlásától: az értékvesztés. És teljesen jogosan.

Mert a legtöbben nem - bocsánat a kifejezésért - szarják a pénzt, hanem komolyan megdolgoznak érte. És mivel meg kell érte dolgozniuk, ezért be is kell osztani, mert nem tudnak végtelen mennyiségű munkaórát vállalni vagy annyival több pénzt keresni óránként hogy vég nélkül mindenre elég legyen. De majd megérted amikor magadat kell eltartanod, esetleg oda érsz, hogy saját lakást/házat meg valami használható autót szeretnél - aztán rájössz, hogy nem lévén elég összespórolt tőkéd 20 éven át fizethetsz havi 50 pisztolyorrú Mátyást.

Hiszed vagy sem, apádnak most igaza van. Ha vesztek egy 3-4 éves használt Toyotát, ami futott 120-140e km-t, akkor (legalábbis a te elképzelésed szerint) még úgyis elmegy 200-250e km-t. És akkor az értékvesztés helyett azt az összeget félre tudjátok tenni: neked lakás kezdőrészletre például, hogy 20 helyett csak 15 évig kelljen törlesztened majd a banknak...

[link]

Ráadásul gondolom ha ilyen könnyen dobálózol a lóvéval, akkor még nem dolgoztál meg érte: nyárra keress valami melót, hogy tudd milyen pénzért dolgozni, eladni a szabadidődet. Mert most egy elkényeztetett hülyegyereknek tűnsz. :)

27F

2014. máj. 11. 13:40
 38/38 anonim ***** válasza:

Vállalj szépen diákmelót, vagy akármi mást, amiből keresel 100-130 ezer forintot, és vedd meg te hitelre.

3-4. hónap végén már igencsak elgondolkodol, hogy kell-e ez nekem?

2014. máj. 11. 14:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!