Hogyan tudnám meggyőzni az apámat arról, hogy jó lenne
az új autó?
Figyelt kérdés
Én és az anyám szeretnénk venni egy új Toyota Corollát, ami 1,6-os motorral 5 millióba kerülne. Először az apám is szerette volna, de most már megbolondították a hülye ismerősei a munkahelyéről, és most mind azzal jön, hogy régebben nálunk szegényebbek is mindenhova kocsival mentek, mi meg gyalogoltunk, meg hogy minden új autó miután megvetted 10%-ot veszít az értékéből. Szóval most használt autót akar, és megvenne akármilyen sz*rt, csak ne kelljen újat venni, hiába mondom, hogy a Toyota milyen jó (sokkal tovább kibírja meghibásodás nélkül, stb). És aztán jön még azzal, hogy a gimnázium után is pénz kell az iskolára, mintha én egyetemre mennék (pedig főiskolába fogok), és 42 évesen úgy viselkedik, mint egy öregember aki bármikor meghalhat valami betegségben. Engem és az anyámat nem igazán érdekel az a 10% (ötszázezer forint), és hogy milyen szegényebb ember mivel járt, mi egy szép és megbízható autót szeretnénk, amit nem kell havonta szervizbe vinni. Hogy győzhetném meg őt az új kocsiról?
nem sokáig fog tartani az új autó varázsa 1, max. 2 év és te is megunod, ha felnősz, majd szívesen cserélnéd el egy BMW-re, csak nem fogják beszámítani a japán autót sehol.
2014. ápr. 26. 12:53
12/38 anonim válasza:
Nem kell megggyőznöd, hiszen SAJÁT pénzeden azt veszel, amit akarsz!
.
Ha apád nem számoltat el tételesen, hogy mire költöd zsebpénzed, te se turkálj az ő zsebében.
Apád magának - és rajta keresztül a családnak veszi a kocsit, gondolom nagyobbrészt ő dolgozott meg érte. (Anyádon kívül, hiszen te, tanuló létedre inkább viszed, mint hozod a pénzt a családi kasszába.) Miért is te akarod megszabni, mire költse pénzét, ha te ugyanúgy részesülsz annak használatából?
2014. ápr. 26. 12:53
13/38 A kérdező kommentje:
12.-nek: mondtam, hogy nem csak az apám pénzéből lenne a kocsi, és anyám is új kocsit szeretne, nem csak én.
2014. ápr. 26. 13:00
14/38 anonim válasza:
Az írásodból úgy vettem észre hogy még kiskorú vagy tehát jóhogy nem adnak a szavadra..
Új autót tényleg nem éri meg megvenni az értékvesztés miatt.
Nekem ha lenne is pénzem új autóra akkor is csak úgy vennék ha tudom hogy nekem az az autó 6-8 évig simán jó lesz. De lehet hogy 2-3 év múlva már nagyobb kell vagy kisebb, vagy nem fog tetszeni benne valami, lehet hogy jönnek elő a hibák.
14-esnek: biztos nem fog kelleni nagyobb, egy testvérem van és a szüleim nem terveznek még egyet, kisebb meg végképp nem értem miért kéne... a toyoták meg simán kibírják 200000-350000 km-ig meghibásodás nélkül, szóval nem hiszem hogy 2-3 év után már előjönne valami hiba... Aszüleim pedig elég gyakran beleszólnak, hogy mire költöm a zsebpénzem.
2014. ápr. 26. 13:26
18/38 anonim válasza:
megéri a toyota. olyanokra meg ne hallgass akik mégtizedannyiból is egy lepukkant mercit vagy bömöst vennének :D
2014. ápr. 26. 13:39
19/38 anonim válasza:
utolsónak: milyen tized annyiért? olvasni szerintem tudsz , 3 millióért mondta, abból meg nem lepukkant szart veszel.. senki se mondta, hogy félmillióért vegyen mercit vagy bmw-t...
2014. ápr. 26. 13:43
20/38 anonim válasza:
Nem csak azért szoktak az emberek nagyobb autót venni mert bővül a család. Lehet hogy vállalkozás miatt kell, lehet hogy másik munkahely miatt vagy valami miatt hosszabb utakra szeretnének egy autót.
Azért szólnak bele hogy mire költöd a zsebpénzed mert kiskorú vagy és ők a szüleid :DD
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!