Hogyan tudnám meggyőzni az apámat arról, hogy jó lenne az új autó?
mert egy fél milliós kocsin nem bukna semmit, max fél milliót, egy 5 milliós kocsin meg több milliót...
majd ha felnősz megtudod, érett gondolkodással senki nem venne új autót, csak a gazdagok.
# 24
Fél misiért is lehet normális autót kapni. Persze nem 3 éveset. Egyébként szerintem apádnak van annyi sütnivalója hogy hogy önmaga döntsön hogy használt vagy új autót akar venni. Az meg csak egy szép álom hogy az új autó csak 10%-ot veszít az értékéből. Mihelyst kihozza az 5 millás kocsit a szalonból már a nyakamat rátenném hogy max 4-ért tudná eladni. Gondolom apád megdolgozott azért a pénzért (tudom anyukád is), és tudja hogy nem mindegy hogy 3.8-ért vesz egy használtat, vagy 5-ért egy újat. Igazából azért nem tudom hogy miért erőlködsz mert szerintem még nem tudod hogy mit is jelent az a plusz 1-1.5 millió ami a különbség a használt és az új autó között. Hagyd rá a szüleidre, el tudják ők dönteni hogy mi legyen. Apádat se győzködd, mert felesleges. Tudja hogy miért akar esetlegesen használtat venni. És igaza is van. A használtnak megvan a nem csekély árbeli előnye. Az újnak is van előnye (garancia), csak az az előny sokba kerül. Még a használt toyota mellett szól hogy állításod szerint azok olyan jók (nem vitatom) hogy jó pár évig nem kell hozzányúlni. Ennek ellenére nem szeretnéd hogy ilyenben pár éves kocsit vegyen. Ez egy kicsit ellentét a gondolkodásodban.
De neked mi közöd hozzá?
Dolgozz és vegyél olyan kocsit amilyet akarsz MAGADNAK, saját pénzböl!
Abba pedig ne szólj bele hogy milyet vesz, mert nem te dolgoztál érte.
Mi most költöztünk, fizettem a ház 15%-át és kussoltam. Megkérdezte a véleményemet, de eszembe sem jutott harcolni vele, hogy melyiket vegyük.
Tudod, a családban van egy rangsor. Ö csinált téged, nem te öt. Ö tart el téged, nem te öt. Ö mondja meg hogy mit vesz, nem te. Neked egy atyai pofon kéne nem bele vau vau.
szerintem sem szabad új autót venni,régebben havernak is vettek 2,6 milláért egy 206ost,megnézed használtan és már 2011es évjáratút találsz 1,6 milláért,és nem széthajtott,lelakott sz arokat.
tehát az hogy ő volt az első tulaj 3év alatt kb 1millájába fájt.
azért az nem elhanyagolható összeg szerintem.
de ha már azt akarod hogy kellően nagy autó legyen és feltűnő 5milla környéki akkor szomszédomat feltudom hozni példánk.
németből hozott be egy 2.0 benzines audi A6ost.
4.5milla volt,belülről egyszerűen fantasztikus bézs színű,tiptonik váltó stb nagyon jól felszerelt.
kétszer átnézette az autót,nem kellet vagyonokat ráköltenie,semmi baja.
így néz ki kívülről.
azt hiszem kicsit igényesebb mint egy corolla.
mondjuk én ennyit nem fizetnék autóért de hát én nem vagyok tele zsével,így én másként látom a dolgokat.
apád meg hogy nem akar új autót venni megértem,majd ha saját pénzeden veszel valamikor autót akkor te sem újban fogsz szerintem gondolkozni.
Kérdező ha apudnak használt kell akkor vegyen azt.Miért zavar ez annyira téged?
Sokan örülnének annak is ha egy jobb használt autóra is telne legalább.
Mellesleg corollából is tudtok használtat venni.
Az új autót nem kell szervizelni barátom te tévedésbe vagy .Ott vannak a kötelező szervizek amit bizonyos időközönként vagy kilométerenként el kell végeztetni szakszervizben,mert különben ugrik a garancia!
Mellesleg ezek a kötelező szervizek a legtöbb esetben nincsenek ingyen és nem 5-10.000 ft-ba kerülnek.
Ezt onnan tudom mert én is új autót vettem.De saját pénzből.
Egyébként esetleg nézhettek valami olcsóbb új autót,nem kell rögtön mind az 5 milliót autóra költeni pl ott vannak a Mitsubishi Lancerek 1 millióval olcsóbbak újonnan mint a corolla.
Vagy ott vana pl alig fél éves autók és már 5-600.000 ft-al olcsóbbak mint az új áruk.
Mazda3
De új 2014 corollát is lehet kapni 4.3 millért
Úgyhogy szét kell nézni mert vannak akciók mellesleg pár hónapos autót jóval olcsóbban el lehet hozni mint egy újat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!