Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Signum turbója néha...

Opel Signum turbója néha elmegy, csavarkulcsos autó a kijelzőn, miért?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mostanában csinálja az én drága autóm, hogy kikapcsol a turbó, megjelenik a "szerelő" jel... olaj van benne, és ha kicsit félreállok, általában el is tűnik a szerelő jel.

Csináltam, hogy üresben felpörgetem 3-4000-es fordulatig, hogy kicsit kikormolja, ezt csak pár percig csináltam, lehet, hogy nem elég annyi?

ha jól láttam, akkor csinálja, ha már 3000 felett váltok feljebb. de nem biztos.

ha valakinek van valami tuti tippje, nagyon hálás lennék érte! (A szerelő nem veszi fel.)

2014. ápr. 15. 17:57
 1/3 anonim ***** válasza:

A turbó nem tud kikapcsolni, az kicsit máshogy működik.

Itt felesleges tippelgetnünk, sok értelme nincs. Amin felveszi a szerelő menj át hozzá, egy diagnosztika megmondja milyen hiba miatt dobja a service-t, és ott szemrevételezés, kis bütykölés után lehet meg is mondja mi a konkrét baja, mibe fog kerülni. Ez rengeteg dolog miatt előfordulhat. Az, hogy a rendszer elengedi a töltőnyomást, nem azt jelenti, hogy rossz lenne a turbó, vagy ki kellene kormolni, lehet teljesen más okból a motor védelme érdekében korlátozza a teljesítményt, hogy megelőzzön egy komolyabb károsodást.

Te találgass, ne várd a csodát, mert a végén sokkal többe fog kerülni, mint ha szerelőhöz vinnéd.

2014. ápr. 15. 18:04
 2/3 anonim ***** válasza:
idiótának értelmes autó....
2014. ápr. 15. 18:51
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm!:)

Utolsó már miért lennék idióta? Normálisan használom az autót, nemrég egy kisebb baleset miatt volt a szerelőnél, előtte semmi baja nem volt.

Azóta kezdte ezt csinálni. Elég sokan ültek már mellettem, mindenki szerint jól vezetek. (Köztük egy kamionos szerint is.)

Jobban érzed magad attól, hogy ismeretlenül leidiótázol másokat?

Inkább sportolj, vagy bulizz egy jót, hidd el, sokkal jobban levezeti a feszkót.

Azért itt kérdeztem, mert új a szerelő, és nem tudom, bízhatok-e benne... Kicsit érdekes nekem, hogy alig telt egy egy hónap a legutóbbi vizit óta, máris baja van a kocsinak. (Mellesleg az ereje sem volt a régi, amikor kihoztam tőle a baleset után.)

Persze nem akarom gyanúsítgatni, de az előző szerelő nagyon csúnyán átvágott, és hát innentől érthető szerintem, ha kicsit megrendült a bizalom...

Minden esetre akkor felkészülök egy újabb pénztárcaszűkítésre.:(

2014. ápr. 15. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!