Nevemen van egy autó. S egy illetőnek kölcsön adtam akinek tartozok kb az autó fele árával. Az illető meghalt. Ilyenkor hogyan tudom elhozni az autót a feleségétől ha nem adja vissza?
Most akkor vettél egy autót, amit félig fizettél ki. A neveden van az autó az azt jelenti, hogy átírattátok? Mert ha nem írtatok semmit, akkor nem is írattátok, tehát nincs a neveden, így behúztak egy fél autó árával.
Fogalmazd meg légy szíves rendesen, ne nekünk kelljen már találgatnunk.
Eleve nem a feleségnek adtad oda az autót, hanem az elhaltnak. Még akkor is, amikor valakinek a nevén autó van és meghal, a házastársa addig nem formálhat rá jogot, amíg nincs hagyatéki. Viszont nálad az autó be sem kerül a hagyatékba, hiszen nem a férj tulajdona volt.
Ha valóban a neveden van tisztán az autó, menj a rendőrségre. A tartozás meg teljesen más dolog. Azt a feleségnek kell polgári perben követelni. Már, ha van róla valami iromány.
Papíron van nyoma, hogy tartozol?
Ha nincs, akkor hozd el és kész.
Ha ez nem kivitelezhető, menj a rendőrségre.
Ha nincs nyoma hogy tartozol neki papíron, akkor akármit fog állítani, neked adnak igazat.
Aha, át van írva, minden ki van fizetve, csak a tartozás nincs, mi? Miért? Fizesd ki a pénzt amivel tartozol.
Egyébként neveden van, saját autód, csak nála vannak a forgalmi meg a kulcs, ennyi. Se papír a tartozásról, se kölcsönadási vagy akármi.
Tehát mint mikor szerelőhöz viszem az autómat és odaadom neki a kulcsot, forgalmit és nem akarja visszaadni, mert még furikázni akar vele.
Amúgy igaza van a nőnek. Szerencsétlennek most halt meg a férje, erre itt van egy... Szóval te aki még tartozik is egy valag pénzzel csak épp nem adja oda. Add szépen oda a pénzét, aztán ő meg visszaadja a kulcsot és a forgalmit. Ilyen egyszerű. Különben remélem szét is kapják a cigányok az autód. Az ilyen megérdemli! Én is ezt tenném. Ha visszaadná az autót, a büdös életbe nem lenne esélye pénzt látni, mivel úgyis jogilag a sajátod.
már ne is haragudj... de azért kicsit eltúlzod szerintem, oké a tatozás meg minden, de honnan tudod mekkora összegről van szó vagy bármi.. meg miaz h még a cigók reméled szét is kapják...ebbe a mocskos országba , alig van az embernek szinte pénze... bármikor megeshet , hogy valaki kér valakitől.. attól még nem egy szemétláda ember, hogy megérdemelje azt , hogy még a kocsiját is szarrá basszák...az tény , hogy a tartozást vissza kell adni, de akkor is ilyet nem illik kívánni akkor se
...
Tartozást se szép dolog nem megadni. Sajnos anyám is szívta jól meg ilyen miatt.
Tény az, hogy ki kell fizetni a tartozást és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!