Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nevemen van egy autó. S egy...

Nevemen van egy autó. S egy illetőnek kölcsön adtam akinek tartozok kb az autó fele árával. Az illető meghalt. Ilyenkor hogyan tudom elhozni az autót a feleségétől ha nem adja vissza?

Figyelt kérdés
Sajna minden papír a nőnél van (forgalmi, biztosítás, törzskönyv). Vagy vegyem le a rendszámot...amíg el nem tudom vontatni-trélerezni?

2014. ápr. 11. 21:06
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nem adja oda az autót. Se kulcs, sem papírok, ennyi a lényeg.
2014. ápr. 11. 22:29
 12/22 anonim ***** válasza:
83%

Most akkor vettél egy autót, amit félig fizettél ki. A neveden van az autó az azt jelenti, hogy átírattátok? Mert ha nem írtatok semmit, akkor nem is írattátok, tehát nincs a neveden, így behúztak egy fél autó árával.

Fogalmazd meg légy szíves rendesen, ne nekünk kelljen már találgatnunk.

2014. ápr. 11. 22:42
 13/22 A kérdező kommentje:
Vazze, át van írva, minden be van fizetve!
2014. ápr. 11. 22:57
 14/22 anonim ***** válasza:
85%

Eleve nem a feleségnek adtad oda az autót, hanem az elhaltnak. Még akkor is, amikor valakinek a nevén autó van és meghal, a házastársa addig nem formálhat rá jogot, amíg nincs hagyatéki. Viszont nálad az autó be sem kerül a hagyatékba, hiszen nem a férj tulajdona volt.

Ha valóban a neveden van tisztán az autó, menj a rendőrségre. A tartozás meg teljesen más dolog. Azt a feleségnek kell polgári perben követelni. Már, ha van róla valami iromány.

2014. ápr. 11. 23:09
 15/22 anonim ***** válasza:
85%

Papíron van nyoma, hogy tartozol?

Ha nincs, akkor hozd el és kész.

Ha ez nem kivitelezhető, menj a rendőrségre.

Ha nincs nyoma hogy tartozol neki papíron, akkor akármit fog állítani, neked adnak igazat.

2014. ápr. 11. 23:49
 16/22 anonim ***** válasza:
85%
így van, olyan nincs , hogy nem adja oda az autót , semmi köze nincs az autódhoz
2014. ápr. 12. 00:11
 17/22 anonim ***** válasza:
82%

Aha, át van írva, minden ki van fizetve, csak a tartozás nincs, mi? Miért? Fizesd ki a pénzt amivel tartozol.

Egyébként neveden van, saját autód, csak nála vannak a forgalmi meg a kulcs, ennyi. Se papír a tartozásról, se kölcsönadási vagy akármi.

Tehát mint mikor szerelőhöz viszem az autómat és odaadom neki a kulcsot, forgalmit és nem akarja visszaadni, mert még furikázni akar vele.

Amúgy igaza van a nőnek. Szerencsétlennek most halt meg a férje, erre itt van egy... Szóval te aki még tartozik is egy valag pénzzel csak épp nem adja oda. Add szépen oda a pénzét, aztán ő meg visszaadja a kulcsot és a forgalmit. Ilyen egyszerű. Különben remélem szét is kapják a cigányok az autód. Az ilyen megérdemli! Én is ezt tenném. Ha visszaadná az autót, a büdös életbe nem lenne esélye pénzt látni, mivel úgyis jogilag a sajátod.

2014. ápr. 12. 00:27
 18/22 anonim ***** válasza:
19%

már ne is haragudj... de azért kicsit eltúlzod szerintem, oké a tatozás meg minden, de honnan tudod mekkora összegről van szó vagy bármi.. meg miaz h még a cigók reméled szét is kapják...ebbe a mocskos országba , alig van az embernek szinte pénze... bármikor megeshet , hogy valaki kér valakitől.. attól még nem egy szemétláda ember, hogy megérdemelje azt , hogy még a kocsiját is szarrá basszák...az tény , hogy a tartozást vissza kell adni, de akkor is ilyet nem illik kívánni akkor se

...

2014. ápr. 12. 00:48
 19/22 anonim ***** válasza:
Amúgy ha nekem tartoznál, én odaadnám a papírjaidat és a kulcsodat. Csak épp nem lenne mit beindítanod. Ugyanis előtte elvitetném trélerrel valahova ahol szétbontanám és eladnám alkatrészenként. Egészen addig míg vissza nem jön a tartozott összeg. Na meg persze plusz a kamat, valamint a trélereztetés költsége. Amúgy szintúgy mindent papírok nélkül, ahogy az már bevált szokás.
2014. ápr. 12. 00:48
 20/22 anonim ***** válasza:
82%

Tartozást se szép dolog nem megadni. Sajnos anyám is szívta jól meg ilyen miatt.

Tény az, hogy ki kell fizetni a tartozást és ennyi.

2014. ápr. 12. 00:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!