Kértem kölcsön 150000 ft-ot ügyvéd előtt, már két éve. Sajnos nem tudtam megadni, az illető viszont nem fogadta el a részletfizetést, és most fenyegetőzik. Mit tehet jogilag?
Ügyvéd előtt aláírtál egy kölcsönszerződést anélkül, hogy a pénzt ott megkaptad volna? Nem volt okos dolog...Na mindegy.
Beperelhet a "kölcsönadó" és 99% hogy meg is nyeri a pert, miután az irat azt bizonyítja, hogy megkaptad a pénzt. Te nem tudod bizonyítani, hogy nem kaptad meg-vagy igen?
Ha perre kerül a dolog, a bíróságon kérhetsz részletfizetést-bár az is igaz, hogy a kölcsönadó ezt nem köteles elfogadni. Lehet belőle végrehajtás, munkabér letiltás... A perköltséget is a vesztesnek kell kifizetnie, ami nagy eséllyel te leszel.
Javaslom keress egy ügyvédet, talán az tud segíteni valamit.
150.000 Ft két éves időtartam, az 24 hó, tehát kicsit több mint 6e Ft-jával két év alatt már teljesülhetett volna az összeg.
A hitelezőnek "nincs lehetősége" nem elfogadni a részteljesítést, ha igazolni tudod, hogy megtagadta a részteljesítés elfogadását, akkor egész másképp fogják értékelni a kamatkövetelését.
Az összeget bírósági vagy ügyvédi letétbe befizetheted, ez teljesítésnek minősül...
Hú, ez nekem kicsit zavaros.
"A pénzt viszont nem adta át az ügyvéd előtt,sem azután.Ő adagolta apránként."
Most akkor valóban kölcsön kaptad azt a pénzt, vagy sem? Mit írtál alá? Kamat volt kikötve? Ha esetleg feltennéd valahova a szöveget adatok nélkül, többet tudnánk segíteni.
Nagyon egyszerű, kérd el a bankszámlaszámát, és utalj át neki annyit, amennyit tudsz, mindenképp írd oda a közleménybe, hogy "a ....-i szerződés szerinti kölcsön visszafizetés részlete".
Ez bizonyítja, hogy te fizettél neki részletet, tehát fizetési szándékod van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!